Okładka książki Nowe Rozkoszne Polskie przepisy które ekscytują

Nowe Rozkoszne Polskie przepisy które ekscytują

Wydawca: Buchmann
wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788383193816
EAN: 9788383193816
oprawa: oprawa: twarda
format: 244x205 mm
język: polski
liczba stron: 256
rok wydania: 2023
(1) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
42% rabatu
46,03 zł
Cena detaliczna: 
79,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,52

Nowa książka jednej z najbardziej popularnych i lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl powraca z nową porcją ekscytujących przepisów. Tym razem pokazuje jak wygląda jego współczesne polskie gotowanie. Z jednej strony mamy więc uwspółcześnione wersje klasyków, jak pierogi z pieczonym selerem i wędzonym twarogiem, z drugiej zaś propozycje są hołdem dla smaków i składników, które pojawiły się w Polsce stosunkowo niedawno, wraz z globalizacją i masową migracją. W książce znajdą się przepisy m.in. na kopytka ze szpinakiem w umamicznym sosie na bazie grzybów, miso i sosu sojowego, doprawione makowym furikake, pampuchy – bułeczki gotowane na parze, które Rozkoszny nadziewa smażonymi boczniakami i bobem, a następnie polewa sosem na bazie bliskowschodniej tahini, młodą kapustę z glazurą z harissy, podaną na kwaśnej śmietanie z kurkumową oliwą i koprem. To gotowanie odzwierciedlające ducha naszych czasów. Jest lżej, zdrowej i szybciej, a przy tym z pełnią polskiego smaku rozumianego na nowo – globalnie. Tak ekscytującego, że nie można mu się oprzeć.

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Kamila
Czytacie blogi kulinarne? Przyznam, że sama lubię wraz z mamą przeglądać przepisy znanych kucharzy lub te zamieszczane w prasie.
Niejednokrotnie receptury te sprawdziły się i urozmaiciły nasz jadłospis.
Zazwyczaj decydujemy się na dania bezmięsne, więc książka Michała Korkosza w sieci znanego jako Rozkoszny zdecydowanie nas zaciekawiła.
Tym razem autor pistanowił skoncentrować się na kuchni polskiej dodając do niej nutkę nowoczesności i szaleństwa, by pokazać, że znane składniki niw muszą się wiązać z nudą.
Co ciekawe Michał podzielił opisane w książce dania nie według pory spożywania poszczególnych posiłków, lecz biorąc pod uwagę sposób ich przygotowania - surowe, smażone, gotowane na parze czy grillowane.
Znajdziemy tu między innymi gulasz z borowikami, risotto , zupę krem z pomidorów i papryk, karmelizowane marchewki czy według mnie absolutny hit szarlotkę na ciepło.
Po przeczytaniu kolejnych receptur opatrzonych pięknymi zdjęciami naprawdę aż ciekła ślinka.
Serdecznie polecam, obiecuję nie będziecie żałować 💛


x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj