O wypalaniu wódki i o warzeniu piwa
Autor:
Bełza Józef
Wydawca:
Volumina.pl
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788362905713
EAN:
978836290571301
oprawa:
Twarda
format:
16.5x24.0cm
język:
polski
liczba stron:
207
rok wydania:
2012
(0) Sprawdź recenzje
31% rabatu
58,35 zł
Cena detaliczna:
85,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 58,27 zł
Opis produktu
Józef Bełza był chemikiem i wykładowcą Instytutu Gospodarstwa Wiejskiego w Marymoncie. Poproszony o stworzenie podręcznika dla swoich słuchaczy napisał Zasady technologii chemicznej gospodarskiej. Niestety nie znalazły się fundusze na wydanie podręcznika w takim kształcie, więc autor przepisał go w sposób, który pozwolił wypuścić dzieło na komercyjny rynek. Dodał najznakomitsze przepisy na wszelakie alkohole oraz praktyczne porady dla domorosłych gorzelników i piwowarów. Książka dzieli się na dwa tomy: O wypalaniu wódki i O warzeniu piwa. Oba tomy traktują o składnikach używanych w gorzelnictwie, ich jakości i sposobie pozyskiwania. Czytelnik odnajdzie tu także wskazówki dotyczące sprzętu i konserwacji linii produkcyjnej, a także szczegółowy opis najczęściej popełnianych przez gorzelników błędów. Procesy fermentacyjne alkoholu zostały podane w bardzo prosty i obrazowy sposób. Dzięki temu książka ma wciąż użytkowy charakter.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|