Odżywianie w łuszczycy Tom 2
Autor:
Kurzyp Magdalena
Wydawca:
MediCodex
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788362055845
EAN:
9788362055845
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Przez żołądek do zdrowej skóry
format:
14.5x21.0cm
język:
polski
liczba stron:
188
rok wydania:
2018
(0) Sprawdź recenzje
20% rabatu
38,02 zł
Cena detaliczna:
47,25 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,02 zł
Opis produktu
Drugi tom książki Odżywianie w łuszczycy uwzględnia najnowsze informacje z dziedziny dietetyki dotyczące chorób autoimmunologicznych oraz wiedzę z zakresu kosmetologii. W książce zamieszczono ponad 100 nowych przepisów kulinarnych do zastosowania w diecie zalecanej w łuszczycy. Proponowane potrawy są pozbawione glutenu lub zawierają jego niewielką ilość, co ma duże znaczenie dla przebiegu choroby. Potrawy opisane w tomie drugim mogą być także z powodzeniem stosowane w schorzeniach towarzyszących łuszczycy, takich jak dna moczanowa, cukrzyca, łuszczycowe zapalenie stawów lub otyłość.
Książka jest podzielona na dwie części. Część pierwsza ma za zadanie przybliżyć pacjentom podstawy teoretyczne terapii i pozwolić zrozumieć zagadnienia dotyczące samej choroby, co ułatwi wdrożenie zaleceń dietetycznych. Część druga zawiera przepisy przeznaczone dla osób chorych na łuszczycę. Ten tom jest też odpowiedzią na liczne prośby czytelników wcześniejszej publikacji, którzy przekonali się
o skuteczności diety w leczeniu łuszczycy i chcieli poszerzyć wiedzę na ten temat oraz wzbogacić swój jadłospis.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|