|   Oliwa i oliwki
                            Autor:
                            
                                        Gabriele Lehari
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    RM
                        
                     wysyłka: niedostępny 
                            ISBN:
                            
9788372438041                            
                         
                            EAN:
                            
9788372438041                            
                         
                            oprawa:
                            
Miękka                            
                         
                            podtytuł:
                            
W kuchni, dla zdrowia, dla urody                            
                         
                            format:
                            
16.5x21.0cm                            
                         
                            język:
                            
polski                            
                         
                            liczba stron:
                            
64                            
                         
                            rok wydania:
                            
2013                            
                         (0) Sprawdź recenzje 31% rabatu17,13 zł Cena detaliczna:  24,90 zł 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 17,13 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje wiele różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany.  
Oliwa z oliwek jest jedynym olejem spożywczym, który jest wytwarzany z miąższu owocowego, a nie z nasion roślinnych. To tłumaczy wyjątkowy w swoim rodzaju skład oliwy i wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, co wyjaśnia, dlaczego oliwa z oliwek była określana „płynnym złotem” lub „życiodajnym eliksirem”.
W książce omówione zostało zastosowanie oliwy i oliwek w kuchni – podane zostały przepisy na wyśmienite dania wegetariańskie, mięsne, rybne, sosy, sałatki i wypieki zawierające oliwki lub oliwę z oliwek oraz niezwykły wpływ jaki mają na nasz organizm składniki mineralne i witaminy zawarte w oliwkach i oliwie. Ważna też jest rola oliwy z oliwek dla poprawy urody, jako podstawowego składnika maści i kremów, które leczą i pielęgnują naszą skórę. 
Dla wielbicieli krajów śródziemnomorskich i ich kuchni, którzy chcą wieść długie i zdrowe życie.
             x   
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |