Organizacja żywienia i usł. gastr.Kwal.HGT.12.cz.1
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
ISBN:
9788302190667
EAN:
9788302190667
oprawa:
miękka
format:
210x165mm
język:
polski
liczba stron:
416
rok wydania:
2023
(0) Sprawdź recenzje
13% rabatu
66,30 zł
Cena detaliczna:
76,60 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 66,30 zł
Opis produktu
Podręcznik przedstawia dokładną analizę składników odżywczych oraz normy i zalecenia dotyczące ich spożycia. Koncentruje się na problematyce zdrowia, omawia różnorodne diety chroniące przed chorobami, a także trendy żywieniowe, które mogą zwiększać ryzyko zachorowania. W podręczniku zostały wykorzystane najnowsze dane, by zaprezentować je uczniom w postaci licznych tabel. Publikacja zawiera najnowszą wersję piramid żywieniowych.
Na uwagę zasługuje staranne omówienie programu WIKT i zadania ułożone specjalnie do wersji demonstracyjnej tego programu, by uczeń mógł poćwiczyć w praktyce pracę ze specjalistycznym oprogramowaniem używanym przez dietetyków.
Rozbudowany został słowniczek terminów z ich tłumaczeniem na języki angielski i niemiecki, do którego dodano całkowitą nowość – tłumaczenie podstawowych zwrotów na oba te języki. Na końcu podręcznika znajduje się tabela z wartościami odżywczymi poszczególnych surowców.
Atutem podręcznika są też liczne pytania i polecenia po rozdziałach, które nie tylko sprawdzają poziom wiedzy, ale skłaniają do aktywności, samodzielnej pracy i krytycznego przyjrzenia się własnemu stylowi życia. Podręcznik to doskonały przewodnik po metodach utrzymania dobrego zdrowia i nawet jeśli z różnych przyczyn wybiera się inny styl żywienia, to warto poznać zalecane podstawy żywienia, by wiedzieć, jak mądrze wprowadzać modyfikacje, a czego się wystrzegać.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|