![]() Polska kuchnia regionalna. Kuchnia śląska
Autor:
praca zbiorowa
Wydawca:
Olesiejuk Sp. z o.o.
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788327435606
EAN:
9788327435606
oprawa:
oprawa: twarda
format:
19x25 cm
język:
polski
liczba stron:
144
rok wydania:
2015
(0) Sprawdź recenzje
25% rabatu
14,96 zł
Cena detaliczna:
19,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,96 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
Prosto i skromnie, solidnie i tłusto. Kuchnia śląska nie lubi nadmiaru finezji. Jest za to pożywna, zawsze musiała bowiem odpowiadać na potrzeby ciężko pracujących ludzi. Codzienne, skromniejsze posiłki to śledzie w rozmaitej postaci – od sałatek po kotlety. Mięsne rolady i zrazy z rozmaitymi farszami, sztufady, sztuki mięsa pieczone i duszone zdobiły świąteczne stoły, gdzie nie brakowało zup i deserów. Słynne kluski śląskie, karminadle, żury, kiełbasy serwowane na gorąco, gęste zupy – eintopfy i pyszne kołocze, to dania, których nie skosztujecie w innych regionach Polski.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|