Polska kuchnia regionalna Wyd. 2014
Autor:
Krzysztof Żywczak
Wydawca:
SBM
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7845-463-2
EAN:
9788378454632
oprawa:
Twarda
format:
17.0x24.7cm
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2014
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
16,52 zł
Cena detaliczna:
29,95 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 16,47 zł
Opis produktu
Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|