Prawo żywnościowe. Stan prawny wrzesień 2020.
Autor:
Katarzyna Leśkiewicz
Wydawca:
C.H. Beck
wysyłka: 48h
ISBN:
9788381989169
EAN:
9788381989169
oprawa:
Miękka
format:
14.5x20.5cm
język:
polski
Seria:
PODRĘCZNIKI PRAWNICZE
liczba stron:
228
rok wydania:
2020
(0) Sprawdź recenzje
24% rabatu
44,98 zł
Cena detaliczna:
59,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 42,86 zł
Opis produktu
W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius).
Szczególną uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych, odpowiedzialności producentów za naruszenie przepisów prawa. W publikacji uwzględniono bogaty dorobek doktryny prawa rolnego oraz orzecznictwo Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Zagadnienia zaprezentowano w sposób przejrzysty i uporządkowany. Stan prawny: wrzesień 2020 r. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|