Przekąski i przystawki w.II RM
Autor:
Pantaleoni Lucia
Wydawca:
RM
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7773-379-0
EAN:
9788377733790
oprawa:
Twarda
format:
19.0x19.0cm
język:
polski
Seria:
Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
liczba stron:
72
rok wydania:
2015
(0) Sprawdź recenzje
33% rabatu
6,61 zł
Cena detaliczna:
9,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,61 zł
Opis produktu
Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rodzaju pasty. Z kolei zapiekane owoce morza, tarty na słono i czy racuchy z mozzarellą to przykłady przekąsek podawanych na ciepło.W książce znajdziesz przepisy zarówno na bardzo proste przystawki, takie jak surowe warzywa maczane w sosie czosnkowym, jak i na wykwintne spotkania, np. langustynki w martini czy przegrzebki po wenecku. Część przekąsek, np. mozzarella w kieszonkach czy bruschetta z papryką i kozim serem, jest idealna dla dzieci; inne, jak kraby po triesteńsku czy carpaccio z sosem japońskim, warto podawać osobom o wyrobionym smaku.Niektóre przystawki są lekkie i typowe dla kuchni śródziemnomorskiej (np. warzywa po sycylijsku lub pomidorki czereśniowe z pistou). Jednak w książce nie zabrakło przepisów na potrawy bardziej sycące, takie jak zapiekanka ze szpinakiem i skwarkami czy też cygara z parmezanu.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|