|   Przyprawy z całego świata - Biruta Markuza
                            Autor:
                            
                                        Biruta Markuza
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    Zysk i S-ka
                        
                     wysyłka: niedostępny 
                            ISBN:
                            
8375064780                            
                         
                            EAN:
                            
9788375064780                            
                         
                            oprawa:
                            
oprawa broszurowa                            
                         
                            format:
                            
14.5 x 20.5 cm                            
                         
                            liczba stron:
                            
144                            
                         
                            rok wydania:
                            
2010                            
                         (0) Sprawdź recenzje 26% rabatu14,68 zł Cena detaliczna:  19,90 zł 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 14,68 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Bogactwo przypraw - nawet najbardziej egzotycznych i jeszcze niedawno   obecnych tylko w marzeniach - jest upajające. Na półkach sklepów mienią się   barwne opakowania i snują obiecujące wonie. Ta różnorodność cieszy i motywuje.   Dostępna dla każdej kuchni domowej - stanowi wyzwanie: ""Mam, dodam, jaki będzie   efekt?"" Książka jest zbiorem elementarnych odpowiedzi na tak postawione pytanie.   Pozwala ruszyć na własną ścieżkę do wysublimowanych smaków, które będziemy   dobierać sami. Biruta Markuza ukończyła Akademię Sztuk Pięknych na wydziale   malarstwa u prof. Aleksandra Kobzdeja. Po studiach pracowała jako scenograf przy   produkcji filmów fabularnych m.in. Wojciecha Hasa, Tadeusza Konwickiego, Janusza   Nasfetera, Jerzego Skolimowskiego. W przerwach między kontraktami relaksowała   się w wiejskim domu, hodując w ogródku zioła przyprawowe. Wiedzę na temat   przypraw z całego świata zdobywała podczas podroży zagranicznych i dłuższych   pobytów na Antypodach, w Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. Po powrocie do Polski   pracowała w dziale graficznym miesięcznika ""Magazyn Rodzinny"", potem jako   kierownik działu poradnictwa. Rysowała także rośliny do wydawnictw naukowych, a   nawet przez semestr wykładała perspektywę na wydziale architektury Uniwersytetu   w Lae w Papui-Nowej Gwinei. Obecnie mieszka w Warszawie, maluje, pisze książki i   artykuły o tematyce kulinarnej, tłumaczy z języka litewskiego i   angielskiego.
             x   
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |