Pyszne kolacje
Autor:
Anna Starmach
Wydawca:
Znak
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-240-4841-0
EAN:
9788324048410
oprawa:
miękka
format:
200x160x14mm
język:
polski
liczba stron:
160
rok wydania:
2019
(1) Sprawdź recenzje
42% rabatu
21,81 zł
Cena detaliczna:
37,91 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,74 zł
Opis produktu
Ania Starmach, jurorka MasterChefa i MasterChefa Juniora, dzieli się swoimi najlepszymi pomysłami na wyjątkowe kolacje.
Pachnące świeżymi ziołami pasty i hummusy, apetyczne zapiekanki i smakowite tosty, do tego pieczone warzywa z aromatycznym farszem, lekkie, soczyste sałatki albo sycące naleśniki. I jeszcze coś, co osłodzi twój wieczór: pyszny deser w postaci kruchych ciasteczek lub owoców pod gorącą kruszonką. Kolacja to często jedyna okazja w ciągu zabieganego tygodnia, aby spotkać się przy jednym stole. Warto się postarać, by był to czas wyjątkowy. Pyszne kolacje to zestaw kulinarnych pewniaków. Przepisów, dzięki którym szybko i z łatwo dostępnych składników wyczarujesz wspaniały posiłek dla siebie i swoich bliskich. W książce znajdziesz też praktyczne porady, jak dobrać odpowiednie wino do potrawy, jak je smakować i przechowywać, aby móc w pełni cieszyć się jego walorami. Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
RECENZJA PRZEDPREMIEROWA
Moje czwarte spotkanie kulinarne z autorką książki pt. „Pyszne kolacje” Anną Starmach uważam za udane, ponieważ mogłam bez chwili namysłu wypróbować przepis, który jest znany wszystkim, ale skrywa lekką tajemnicę, którą odkryłam, w trakcie wykonywania krok po kroku poszczególnych czynności. Do przetestowania wybrałam przepis znajdujący się na stronie 128 - Racuchy z jabłkami. Do racuchów nigdy nie dodawałam przypraw ani piany ubitej bezpośrednio z białek, lecz umieszczałam całe jajko raz jabłka pokrojone w talarki. Nastąpiła zmiana i pojawiły się w przepisie ubita piana, cynamon oraz jabłka pokrojone w kostkę. Od siebie jedynie unowocześniłam tym, że mąkę z proszkiem do pieczenia przesiałam i cynamon. Aromat cynamonu wzbogacił przepis, a piana dodana na sam koniec wzmocniła, ciasto łącząc się ze wszystkimi składnikami podanymi w przepisie. Książka składa się z 3 rozdziałów podzielonych na 3 części: na szybko, na gorąco, na słodko oraz praktycznych porad o winie. Sukces gwarantowany będzie na każdym szczeblu kulinarnym po przyrządzeniu zaproponowanych przez Panią Annę 60 przepisów. W precyzyjny i prosty sposób autorka wyjaśnia, jak ma się wykonać przepis, który z reguły jest trudny, a w trakcie jego powstania okazuje się, że jest prosty. Dania na kolacje powinny być przemyślane, proste i lekkie. Można je udoskonalać deserem, który urozmaici, każdą chwilę spędzoną w gronie rodziny smakując kunszt dobrej kolacji. Szczególną uwagę zwróciłam tutaj na sposób estetyki podawania dań oraz odpowiednio dobraną czcionkę zamieszczoną w tekście. Elementem dodatkowym są tutaj pięknie wykonane zdjęcia 60 przepisów, win, które przyciągną oko nie jednego smakosza. Kuchnia Pani Anny powinna stanowić zachętę dla wielu osób, które odkryją razem z nią, że warto, jest podążać jej polskimi oraz zagranicznymi smakami. Polecam przeczytać tę książkę. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|