Roślinny nabiał. 133 przepisy na potrawy bez...
Autor:
Olga Smile
Wydawca:
Zwierciadło
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-8132-184-6
EAN:
9788381321846
oprawa:
twarda
podtytuł:
133 przepisy na potrawy bez laktozy
format:
240x190mm
język:
polski
liczba stron:
280
rok wydania:
2020
(1) Sprawdź recenzje
44% rabatu
33,48 zł
Cena detaliczna:
59,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,94 zł
Opis produktuKompendium wiedzy dla wegetarian i wegan oraz wszystkich, którzy kochają eksperymentowanie w kuchni. Roślinny nabiał w całości poświęcony jest zamiennikom produktów mlecznych pochodzenia zwierzęcego. Znajdziesz tu przepisy na m.in. fetę z migdałów lub orzechów nerkowca, czekoladowy serek jaglany, śmietanę z białego ryżu, serek ze słonecznika, kefir sojowy, jogurt z kaszy jaglanej, ser z ziemniaka, majonez łubinowy, mleko z siemienia lnianego oraz sery do krojenia w plasterki na kanapki. To książka kulinarna nie tylko dla osób na diecie wegańskiej, ale również dla tych, którzy unikają produktów mlecznych ze względu na alergię, chorobę hashimoto czy nadwrażliwość na białko mleczne lub laktozę. W książce znajdziesz: - ponad 130 przepisów na mleka roślinne, śmietany, masła, jogurty, kefiry, twarożki, majonezy i sery - wspaniałą bazę podstawowych przepisów do inspiracji w codziennym gotowaniu - sposoby na estetyczne podanie dań - wskazówki jak elastycznie podchodzić do gotowania - informacje dotyczące zdrowotnych właściwości produktów Wiem doskonale, że coraz więcej osób ma problemy z alergią lub nadwrażliwością na laktozę i kazeinę. Wiele osób dowiaduje się o alergiach codziennie i chcą lub muszą zmienić sposób odżywiania, bez rezygnowania ze znanych i lubianych smaków. Przygotowałam tę książkę również dla matek dzieci na dietach bezglutenowych, alergicznych oraz dla kobiet zmagających się z hashimoto i innymi chorobami autoimmunologicznymi, dla których zmiana sposobu odżywiania jest koniecznym elementem poprawy zdrowia. Olga Smile Blogerka kulinarna, dietetyk, fotograf, intendent, coach dietetyczny. Plastyczka i rysowniczka z zamiłowania. Uwielbia tworzyć w kuchni i na papierze. Myśli smakami, które wiążą się z emocjami, wspomnieniami, zapachami, obrazami zapisanymi w głowie. Energetyczna i emocjonalna, żyje chwilą. Najbardziej cieszy ją życie domowe i rodzinne. Zaraża radością gotowania i tworzenia lepszego, smaczniejszego życia! Prowadzi bardzo popularnego bloga kulinarnego. Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: ANNA
Z twórczością autorki książki Pani Olgi Smile miałam okazję zaznajomić się nieco wcześniej w wydanej książce pt. '' Roślinna kuchnia rodzinna'' napisaną wspólnie wraz z jej córką Weroniką, gdyż wiem, że potrafi ona we właściwy sposób zachęcić do gotowania oraz posiada pozytywne podejście do życia, do Czytelnika.
Podziwiam w autorce książki to, że ma ona wciąż to nowe i niezwykłe możliwości do tworzenia nowych przepisów, które wykonuje się prosto. Książkę pt. '' Roślinny nabiał'' uważam za bardzo dobrze opracowaną pod każdym względem, gdyż jej autorka Pani Olga Smile potrafi, zaskoczyć nowym kunsztem kulinarnych smaków szczególnie dla tych Czytelników, którzy lubią eksperymentować w kuchni, a szczególnie podczas przygotowania dań wegetariańskich i dla wegan. Warto w trakcie czytania tej kulinarnej książki zapoznać się ze wstępem, z podrozdziałem o nazwie Smile food, jakich używa w swojej kuchni sprzętów do przyrządzania skonstruowanych przez nią autorskich przepisów, 10 zasad gotowania według jej przepisów, konieczne dodatki spożywcze. Pani Olga wyjaśnia w prosty sposób, jak można gotować smacznie, zdrowo, z pomysłem, dzieląc się przy tym jej kulinarnym doświadczeniem, w którym odsłania osobiste kulinarne sekrety, które posłużą doskonale tym osobom, które mają problemy zdrowotne, a trudno jest dla nich dobrać odpowiedni posiłek. Zwróciłam w tej oto książce na następujące przepisy: mleko kokosowe z suszonych wiórków kokosowych, mleko z orzechów i pestek, mleko z nerkowców, mleko migdałowe, mleko arachidowe ekspresowe, mleko sojowe, jogurt z nerkowców, majonez wegański, wegański sos tatarski, majonez z ziemniaka, masło wegańskie, proste masło kokosowe, ser z ziemniaka, serek z pestek słonecznika na kanapki, ser z dodatkiem marchwi, ser ze suszonymi pomidorami, posypka z pestek słonecznika. Zaproponowane przepisy przez Panią Olgę Smile sprawią wiele radości podczas ich przygotowania. Autorski projekt Seria Smile Food moim zdaniem odsłania wiele odcieni świata kulinarnego, który poznajemy właściwie cały czas na nowo. Elementem dodatkowym w tej oto kulinarnej książce są piękne wykonane autorskie zdjęcia potraw przez autorkę, trafnie dobrana czcionka w tekście oraz okładka książki nawiązująca do jej tytułu. Warto jest mieć tę książkę. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|