Okładka książki Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów

Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów

Wydawca: Znak
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-240-8347-3
EAN: 9788324083473
oprawa: twarda
format: 169x232
język: polski
liczba stron: 320
rok wydania: 2022
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
45% rabatu
43,99 zł
Cena detaliczna: 
79,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,99

Opis produktu

Jak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować?

Coraz częściej sięgamy po sery, jednak nie każdemu znany jest serowy savoir-vivre: jak łączyć ze sobą po szczególne gatunki i zestawiać je z winami, co podać jako dodatek. Nie bez powodu sery na desce układa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara - zaczynając od lekkich, kończąc na tych ciężkich i bardziej wyrazi stych. Udaj się w podróż w głąb świata serwowania i degustacji serów.

Ta książka to elementarz serów europejskich i przewodnik po ich historii wzbogacony ciekawymi anegdotami, a także wskazówkami, jak najlepiej zestawiać sery i wina. Znajdziesz w nim wiedzę praktyczną dotyczącą podawania, krojenia i przechowywania serów oraz 40 przepisów na dania z nimi w roli głównej inspirowanych kuchnią z różnych zakątków świata.

Ten dojrzewający przewodnik będzie świetnym kompanem podczas wieczorów z przyjaciółmi wokół deski serów, a także doskonałym kompendium przydatnym miłośnikom podróży smakowych.

Rozsmakuj się w serach!

x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj