Ser. Dojrzewający przewodnik dla koneserów
Autor:
Carolina Pietyra
Kamil Wernicki
Wydawca:
Znak
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-240-8347-3
EAN:
9788324083473
oprawa:
twarda
format:
169x232
język:
polski
liczba stron:
320
rok wydania:
2022
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
43,99 zł
Cena detaliczna:
79,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,99 zł
Opis produktuJak powstał pierwszy ser? O co chodzi z dojrzewaniem? Jak właściwie serwować i degustować sery? Czy można łączyć słodkie wino z roquefortem? I czy ta pleśń powinna tak smakować? Coraz częściej sięgamy po sery, jednak nie każdemu znany jest serowy savoir-vivre: jak łączyć ze sobą po szczególne gatunki i zestawiać je z winami, co podać jako dodatek. Nie bez powodu sery na desce układa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara - zaczynając od lekkich, kończąc na tych ciężkich i bardziej wyrazi stych. Udaj się w podróż w głąb świata serwowania i degustacji serów. Ta książka to elementarz serów europejskich i przewodnik po ich historii wzbogacony ciekawymi anegdotami, a także wskazówkami, jak najlepiej zestawiać sery i wina. Znajdziesz w nim wiedzę praktyczną dotyczącą podawania, krojenia i przechowywania serów oraz 40 przepisów na dania z nimi w roli głównej inspirowanych kuchnią z różnych zakątków świata. Ten dojrzewający przewodnik będzie świetnym kompanem podczas wieczorów z przyjaciółmi wokół deski serów, a także doskonałym kompendium przydatnym miłośnikom podróży smakowych. Rozsmakuj się w serach! x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|