Okładka książki Słownik turystyki, hotelarstwa i gastronomii dla profesjonalistów angielsko-polski i polsko-angielski

Słownik turystyki, hotelarstwa i gastronomii dla profesjonalistów angielsko-polski i polsko-angielski

Wydawca: ODDK
wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788378040767
EAN: 9788378040767
oprawa: Twarda
format: 17.0x24.0cm
język: polski, angielski
liczba stron: 1084
rok wydania: 2013
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
45% rabatu
86,62 zł
Cena detaliczna: 
157,50 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 86,62

Opis produktu

Jedyny na rynku profesjonalny słownik (ok. 40 tysięcy haseł) zawiera hasła związane zarówno z turystyką, hotelarstwem, obsługą ruchu turystycznego, ale także prawem administracyjnym, cywilnym i karnym oraz ubezpieczeniami. Zawiera także podstawowe pojęcia z zakresu medycyny czy ratownictwa medycznego, przydatne w przypadku udzielania pierwszej pomocy turystom i gościom hotelowym. Z myślą o przewodnikach, pilotach wycieczek oraz rezydentach biur podróży, w słowniku zamieszczono także pojęcia z architektury, sztuk pięknych, zoologii, botaniki, geografii, historii powszechnej, historii sztuki. W słowniku zawarte zostały również francuskie nazwy stanowisk w gastronomii, funkcjonujące w brzmieniu francuskim na całym świecie, a zwłaszcza w hotelach i restauracjach wysokiej klasy. W nawiasach podano opis stanowiska, zarówno w wersji angielskiej, jak i w wersji polskiej. Suplement zawiera wykaz: skrótów angielskich i polskich stosowanych w terminologii hotelarskiej, turystycznej i gastronomicznej, nazw krajów, ich mieszkańców oraz walut, a także: spis kodów portów lotniczych, przykładowe oferty hotelowe zamieszczane na stronach internetowych obiektów, spis terminów gastronomicznych zawierający nazwy artykułów spożywczych, napojów alkoholowych i bezalkoholowych, przypraw, potraw oraz sposobów ich przygotowania. Gastronomia i catering są bowiem bardzo ważnymi zagadnieniami w obsłudze turystów. POLECAMY menedżerom hoteli i obiektów turystycznych, kierownikom i pracownikom biur podróży, ale także studentom hotelarstwa i turystyki, pracownikom branży gastronomicznej, osobom zajmującym się cateringiem, polskim pracownikom zatrudnionym w zagranicznych obiektach hotelowych i gastronomicznych, jak również pracownikom działów finansowo-księgowych. Publikacja może być także doskonałą pomocą dla turystów z Polski wyruszającym w podróż zagraniczną, jak również dla turystów anglojęzycznych odwiedzających nasz kraj.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj