Słownik turystyki, hotelarstwa i gastronomii dla profesjonalistów angielsko-polski i polsko-angielski
Autor:
Iwona Kienzler
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788378040767
EAN:
9788378040767
oprawa:
Twarda
format:
17.0x24.0cm
język:
polski, angielski
liczba stron:
1084
rok wydania:
2013
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
86,62 zł
Cena detaliczna:
157,50 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 86,62 zł
Opis produktu
Jedyny na rynku profesjonalny słownik (ok. 40 tysięcy haseł) zawiera hasła związane zarówno z turystyką, hotelarstwem, obsługą ruchu turystycznego, ale także prawem administracyjnym, cywilnym i karnym oraz ubezpieczeniami.
Zawiera także podstawowe pojęcia z zakresu medycyny czy ratownictwa medycznego, przydatne w przypadku udzielania pierwszej pomocy turystom i gościom hotelowym.
Z myślą o przewodnikach, pilotach wycieczek oraz rezydentach biur podróży, w słowniku zamieszczono także pojęcia z architektury, sztuk pięknych, zoologii, botaniki, geografii, historii powszechnej, historii sztuki.
W słowniku zawarte zostały również francuskie nazwy stanowisk w gastronomii, funkcjonujące w brzmieniu francuskim na całym świecie, a zwłaszcza w hotelach i restauracjach wysokiej klasy. W nawiasach podano opis stanowiska, zarówno w wersji angielskiej, jak i w wersji polskiej.
Suplement zawiera wykaz:
skrótów angielskich i polskich stosowanych w terminologii hotelarskiej, turystycznej i gastronomicznej,
nazw krajów, ich mieszkańców oraz walut,
a także:
spis kodów portów lotniczych,
przykładowe oferty hotelowe zamieszczane na stronach internetowych obiektów,
spis terminów gastronomicznych zawierający nazwy artykułów spożywczych, napojów alkoholowych i bezalkoholowych, przypraw, potraw oraz sposobów ich przygotowania. Gastronomia i catering są bowiem bardzo ważnymi zagadnieniami w obsłudze turystów.
POLECAMY menedżerom hoteli i obiektów turystycznych, kierownikom i pracownikom biur podróży, ale także studentom hotelarstwa i turystyki, pracownikom branży gastronomicznej, osobom zajmującym się cateringiem, polskim pracownikom zatrudnionym w zagranicznych obiektach hotelowych i gastronomicznych, jak również pracownikom działów finansowo-księgowych.
Publikacja może być także doskonałą pomocą dla turystów z Polski wyruszającym w podróż zagraniczną, jak również dla turystów anglojęzycznych odwiedzających nasz kraj.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|