|   Smak tropików
                            Autor:
                            
                                        Biruta Markuza
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    Zysk i S-ka
                        
                     wysyłka: niedostępny 
                            ISBN:
                            
978-83-7506-890-0                            
                         
                            EAN:
                            
9788375068900                            
                         
                            oprawa:
                            
twarda                            
                         
                            format:
                            
205x145mm                            
                         
                            język:
                            
polski                            
                         
                            liczba stron:
                            
388                            
                         
                            rok wydania:
                            
2013                            
                         (0) Sprawdź recenzje 30% rabatu20,87 zł Cena detaliczna:  29,90 zł 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,87 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Smak tropików. Kuchnie Pacyfiku, książka Biruty Markuzy obejmuje kuchnie: chińską, hinduską, indonezyjską, Singapuru (malajską), Sri Lanki, Filipin, Nowej Gwinei, Nowej Zelandii i Australii. Kuchnie te zasadniczo różnią się między sobą, a w sposób skrajny od pozostałych kuchni świata. Obrazują fascynującą umiejętność wykorzystania wszystkiego, co jadalne (korony kwiatu, kiełków, korzeni, naci, kory i larw w niej żyjących). Po lekturze tej książki warto się zadumać, czy można beztrosko wyrzucać stary chleb, wylewać serwatkę, marnować nać selerów, pietruszki itp. W tropiku ziarnko ryżu jest święte tak jak w Polsce święta była kiedyś nawet zeschła skibka chleba.Książka dostarcza informacji o odmiennych od naszego sposobach odżywiania się egzotycznych, nowych, może się przydać komuś, kogo los skieruje w tamte rejony, a jedzenie jest przecież zawsze sprawą ważną. Zapraszamy na wspólną wyprawę w krainy smaków nieznanych.
             x     
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |