Tradycje kulinarne Finlandii
Wydawca:
Hanami
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788365520272
EAN:
9788365520272
oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
format:
16.5x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
240
rok wydania:
2022
(0) Sprawdź recenzje
31% rabatu
43,94 zł
Cena detaliczna:
64,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,81 zł
Opis produktu
Finlandia ma dużo do zaoferowania poszukiwaczom niezwykłych smaków. Ze względu na burzliwą przeszłość historyczną we współczesnych potrawach odnajdziemy wpływy szwedzkie, rosyjskie czy saamskie. Tradycyjna kuchnia jest niezwykle ujmująca w swojej prostocie. Charakteryzuje ją ogromny szacunek do produktów, które przez wieki często były trudno dostępne. Umiejętność wykorzystania tego, co oferuje świat natury, i racjonalne zarządzanie składnikami to jej kolejne cechy.
Tradycje kulinarne Finlandii to kolejna książka Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - badaczki kultury żywieniowej, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych kulinarnych nagród.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|