|   Zdrowe dzieciaki w.2019
                            Autor:
                            
                                        dr Joel Fuhrman
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    Varsovia
                        
                     wysyłka: niedostępny 
                            ISBN:
                            
9788378292555                            
                         
                            EAN:
                            
9788378292555                            
                         
                            oprawa:
                            
oprawa: broszurowa                            
                         
                            podtytuł:
                            
Jak odżywiać dzieci, by były odporne na choroby                            
                         
                            format:
                            
15,2x22,7 cm                            
                         
                            język:
                            
polski                            
                         
                            liczba stron:
                            
272                            
                         
                            rok wydania:
                            
2023                            
                         (0) Sprawdź recenzje 34% rabatu21,70 zł Cena detaliczna:  32,99 zł 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 19,97 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                W książce Zdrowe dzieciaki dr Joel Fuhrman pomaga rodzicom zrozumieć, jak poprzez zmianę nawyków żywieniowych mogą pomóc swym dzieciom odzyskać zdrowie, a potem utrzymać je w znakomitej kondycji. Jego unikalny program wysokoodżywczej lecz niskokalorycznej diety powoduje kolosalne zwiększenie odporności zdrowotnej dziecka, eliminując tak częste u dzieci dolegliwości typu astma, choroby uszu czy uczulenia. Dr Fuhrman uczy, jak karmić maluchy, by były zdrowe i cieszyły się pełnią możliwości intelektualnych i fizycznych, oraz tłumaczy, w jaki sposób różne produkty żywnościowe wpływają na inteligencję dziecka i jego wyniki w szkole. Co więcej, autor wyjaśnia, że szalejąca obecnie epidemia zachorowań na nowotwory i inne choroby cywilizacyjne jest ściśle związana ze złymi nawykami żywieniowymi, do których byliśmy przyzwyczajani od najmłodszych lat. Tymczasem właściwe odżywianie w dzieciństwie skutecznie wpływa na witalną zdolność naszych organizmów do naturalnego pokonywania komórek rakowych i odbudowy prawidłowych funkcji narządów wewnętrznych. W oparciu o zalecenia dr. Fuhrmana tysiące dzieci w wielu krajach zostały wyciągnięte z problemów cukrzycowych, chorób autoimmunologicznych, nowotworów i uchronione przed rozwijającymi się po cichu chorobami wieńcowymi. Wystarczyło, by rodzice zrozumieli, czym jest całkowita wartość odżywcza pokarmu (określana punktacją wg skali ANDI) i za pomocą odpowiednio skomponowanych jadłospisów chronili swe pociechy przed narastającymi we współczesnym świecie problemami zdrowotnymi. Wszystko, co dr Fuhrman podaje w swej książce, jest znakomicie i wszechstronnie udokumentowane twardymi dowodami naukowymi. Książka jest uzupełniona kompletnymi jadłospisami i ponad pięćdziesięcioma przepisami na smakowite potrawy. Na co dzień dr Fuhrman współpracuje z czołowymi amerykańskimi uniwersytetami medycznymi, których laboratoria na jego zlecenie prowadzą analityczne badania całych grup pokarmowych, dając tym samym solidne naukowe podstawy do zestawu tablic żywnościowych dla stworzonej przez dr. Fuhrmana skali ANDI. x   
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |