Ziemniaki w naszej kuchni
Autor:
praca zbiorowa
Wydawca:
Prószyński Media
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788378395614
EAN:
9788378395614
oprawa:
Miękka
format:
16.5x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
176
rok wydania:
2013
(0) Sprawdź recenzje
31% rabatu
8,24 zł
Cena detaliczna:
11,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 8,21 zł
Opis produktu
Ach, te ziemniaki, napisano o nich całe tomy! Pyry, grule, karduple, kartofle. My, Polacy, zjadamy ich rocznie ponad 100 kg na osobę! Co nikogo nie martwi, bo są zdrowe. Same kartofle nie tylko nie tuczą, ale nawet pomagają pozbyć się zbędnych kilogramów. To produkt spożywczy, który przez dłuższy czas może stanowić jedyne źródło pożywienia człowieka. W tej niepozornej bulwie znajdują się białko, skrobia, błonnik, sporo potasu i witamin. Porcja 20 dag to tylko 180 kalorii i 25% naszego dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Najwięcej witamin znajduje się tuż pod skórką, dlategoziemniaki najlepiej gotować w mundurkach i na parze. Warto po nie sięgać dla zdrowia, a my podpowiadamy, jak przygotować z nich ponad 160 smacznych potraw.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|