Zioła lecznicze w kuchni polskiej
Autor:
Iwona Czarkowska
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7887-038-8
EAN:
9788378870388
oprawa:
miękka
podtytuł:
Pokaż się z dobrej kuchni
format:
210x135x3mm
język:
polski
liczba stron:
32
rok wydania:
2015
(0) Sprawdź recenzje
44% rabatu
2,78 zł
Cena detaliczna:
4,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 2,77 zł
Opis produktu
Zioła stanowią ważny składnik kuchni, mimo iż nie mają żadnej wartości odżywczej. Podnoszą walory smakowe przyrządzanych potraw, a użyte jako dekoracja wpływają zbawiennie na estetykę przy podawaniu. Wiele z nich sprawia, że jedzenie jest lekkostrawne, inne oddziałują pozytywnie na psychikę. Zioła można również dodawać, aby obniżać w diecie zawartość cukru i soli, o ile organizm tego potrzebuje. Cynamon, goździki, imbir lub ziele angielskie wyeksponują naturalną słodycz deserów i dań z owocami, które nie będą dzięki temu wymagały dodatkowego słodzenia. Natomiast sól stanie się mniej potrzebna, jeśli doda się pieprz lub curry. Najlepsze efekty smakowe daje połączenie kilku ziół w jednej potrawie. Aby przygotować je samodzielnie, trzeba wiedzieć oczywiście, co mieszać i w jakich proporcjach. Można jednak skorzystać z gotowych mieszanek leczniczych ziół przyprawowych, takich jak: zioła prowansalskie, fines herbes, melange classique czy shichimi togarashi.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|