Okładka książki Atlas kulinarny Rybne regionalia

Atlas kulinarny Rybne regionalia

Autor: Praca zbiorowa
Wydawca: Elset
wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788362863389
EAN: 9788362863389
oprawa: oprawa: twarda
format: 21,5x26,5 cm
liczba stron: 80
rok wydania: 2013
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
37% rabatu
25,21 zł
Cena detaliczna: 
39,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 25,21

Opis produktu

Trójjęzyczny atlas, wydany z inicjatywy Lokalnej Grupy Działania Mazurskie Morze"" i Lokal-nej Grupy Rybackiej Pojezierze Dobiegniewskie"", to podsumowanie kulinarnego spotkania wschodu z zachodem Polski zdjęcia krajobrazów i zbiór przepisów na dania z ryb.We wstępie książki napisano Pomimo tego, że obszary działania naszych stowarzyszeń znajdują się na przeciwnych krańcach Polski, staramy skupiać się na tym co łączy, niż zastanawiać nad tym co dzieli. Przyroda, lasy, jeziora a w jeziorach ryby!. To jedno z podo-bieństw, które jednoczy obie grupy. Drugim jest paralelna historia. Zarówno dzisiejsze Mazury, jak i Ziemia Lubuska to tereny, zamieszkane głównie przez ludność napływową, zmieniającą się na przestrzeni wielu lat szczególnie po 1945 roku przez przesiedleńców, repatriantów i ich potomków. Mozaika kultur, doświadczeń, tradycji, rdzenni mieszkańcy stanowią mniejszość.Projekt współpracy stowarzyszeń pozwolił na poznanie kuchni obu regionów będących tyglem kulinarnym tradycji polskich, kresowych, niemieckich i staropolskich. Ale to przecież ich dzisiejsze dziedzictwo kulinarne.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj