Atlas osobliwości kulinarnych
Autor:
Dylan Thuras
Wong Cecily
Wydawca:
Sonia Draga
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-66661-85-1
EAN:
9788366661851
oprawa:
twarda
podtytuł:
Przewodnik poszukiwacza smaków
format:
270x180mm
język:
polski
liczba stron:
448
rok wydania:
2023
(0) Sprawdź recenzje
44% rabatu
61,82 zł
Cena detaliczna:
109,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 61,71 zł
Opis produktuAtlas osobliwości kulinarnych jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas - pożywny, ale dający się pogryzać po trosze, i pełen niespodzianek. - Tom Colicchio, kucharz i aktywista Lektura obowiązkowa dla wszystkich jedzących. - Dan Barber, kucharz i autor The Third Plate Niezwykły festiwal różnorodności - prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść. - Jos Andrs, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji. - Kyle MacLachlan, aktor i producent win SMAKUJ ŚWIAT! Atlas osobliwości kulinarnych, książka napisana przez ten sam wiecznie ciekawy świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile? Na sardyński makaron zwany nićmi Boga? Jest to jednak o wiele więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, że nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii - na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze - wyobraźcie sobie 4 miliony kobiet, które spotykają się w jednym miejscu, żeby przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę - choćby i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|