Bez jaj. Roślinna cukiernia
Autor:
Agata Wilkowska
Wydawca:
Publicat
wysyłka: 24h
ISBN:
9788327125347
EAN:
9788327125347
oprawa:
oprawa: broszurowa
podtytuł:
Roślinna cukiernia
format:
192x241 mm
język:
polski
liczba stron:
192
rok wydania:
2023
(1) Sprawdź recenzje
80% rabatu
9,98 zł
Cena detaliczna:
49,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,98 zł
Opis produktu
#bezjajtej – Książka nie tylko dla wegan!
„Czy można połączyć pyszne słodkości, punkowe zacięcie i etyczny styl życia? Okazuje się, że jak najbardziej, a Agata i jej ekipa są w tym mistrzami. Warto w to wejść!”
(Orestes „Everyday Hero” Kowalski – youtuber, miłośnik tatuaży i kotów, obrońca praw zwierząt)
„Bez jaj – prościej nie można. Nie ma już wymówki, że nie da się upiec wegańskich drożdżówek. Agata przygotowała mnóstwo prostych przepisów na ciasta i ciasteczka bez składników pochodzenia zwierzęcego. Książka szczególnie spodoba się młodym łasuchom, nawet tym, którzy rzadko zaglądają do kuchni. Mnie zachwyca też świetna szata graficzna. Biegnijcie więc do sklepu po mleko sojowe!”
(Ewa Wagner – redaktor naczelna magazynu „Kuchnia”)
„To, że weganie rezygnują z produktów pochodzenia zwierzęcego, nie oznacza, że muszą się pożegnać z ulubionymi słodyczami! Agata dzieli się pomysłami na fantastyczne ciasta i ciasteczka. Wiele prze-pisów jest tak prostych, że szybko będziemy mogli usiąść z talerzem wegańskich słodkości i wziąć na kolana naszego kota, któremu nie poświęcamy czasu, gdy zamieniamy kuchnię w domową cukiernię. Czego chcieć więcej?”
(Joanna Wlazło – redaktor magazynu „Vege”, Fundacja Viva!)
„Agata przenosi stolicę weganizmu z Berlina do naszych domów. Nie musisz nigdzie jechać – przepisy i zdjęcia z tej książki sprawią, że poczujesz się jak w kawiarni na Kreuzbergu”.
(Weronika Potepa – dyrektor kreatywna magazynu „V mag”, od 5 lat mieszka w Berlinie)
Roślinne pieczenie wcale nie jest trudne ani luksusowe czy elitarne. Chcę Cię namówić nie tylko do pieczenia według moich przepisów, zawartych w tej książce, ale również do tworzenia własnych kombinacji smakowych oraz wymyślania nowych dekoracji do tortów czy kremów do babeczek. Traktuj tę książkę jak notatnik. Zapisuj na marginesach swoje uwagi. Nie bój się jej ubrudzić. Niech leży w kuchni na stole i żyje własnym życiem. Byłoby mi smutno, gdyby stała się zakurzoną ozdobą na regale w salonie.
Przeczytaj ją, zaznacz przepisy, które chcesz wypróbować, i zabierz się do pracy. Cukiernictwo jest trochę magią, ale gwarantuję Ci, że szybko opanujesz jej tajniki i zaskoczysz nie tylko siebie, ale i swoich bliskich. Przekaż dalej to, czego się nauczysz, i twórz smakołyki razem z przyjaciółmi, wspólnie wyjadając kremy i resztki ciast. Właśnie to jest najlepsze!
Autorka
Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Świat kulinarny sprawia, że cały czas odkrywane są nowe tajemnice, a zwłaszcza te słodkie. Pokusa smaku cukierniczego powoduje, że zawsze mamy chęć na coś słodkiego zwłaszcza po obiedzie.
Tym razem Wydawnictwo Publicat prezentuje najnowszą propozycję kulinarną autorstwa młodej blogerki Pani Agaty Wilkowskiej pt. '' Bez jaj. Roślinna cukiernia'', która zachęca Czytelnika, aby czynnie i często wykorzystywał swoją kreatywność cukierniczą oraz nabierał wprawę do wykonywania arcydzieł cukierniczych. Przepisy według mnie zostały unowocześnione, wzbogacone o produkty w kuchni, które są mniej znane, ale przede wszystkim niestosowane są w nich jajka stanowiący główny składnik wielu ciast. Lubię, kiedy skład ciast nie jest skomplikowany do wykonania. Starałam się odnaleźć w tej książce takie przepisy, które zwrócą moją szczególną kulinarną uwagę. Przykładem na to są: Blok czekoladowy, domowy placek z owocami, rogaliki według patentu babci, racuchy z jabłkami i syropem klonowym, drożdżówki z budyniem, jagodzianki, tort Sachera, ciasto wiśniowe na kruchym spodzie. W każdym z podanych zamieszczonych w książce przepisów została wpleciona historia związana z nim oraz porady autorki. Dodatkowym elementem są pięknie wykonane zdjęcia ciast oraz dobrze dobrany tekst. Mając, tę książkę na półce można zaskoczyć gości, którzy nie mieli dotąd możliwości skosztowania ciast bez dodatku jajek i tłuszczów zwierzęcych. Polecam do wypróbowania zamieszczonych w książce przepisów. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|