Bosacka po polsku Nowoczesne przepisy kuchni polskiej
Autor:
Katarzyna Bosacka
Wydawca:
Publicat
wysyłka: 48h
ISBN:
9788324522040
EAN:
9788324522040
oprawa:
oprawa: twarda
format:
269x212x22 mm
język:
polski
liczba stron:
160
rok wydania:
2023
(2) Sprawdź recenzje
40% rabatu
27,03 zł
Cena detaliczna:
44,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,03 zł
Opis produktu
Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich.
W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołabków będzie z Wami! Kasia Bosacka Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Autorka książki pt. „ Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej” tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.
Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści: 1. Przystawki zimne 2. Przystawki gorące 3. Zupa – nasza duma narodowa 4. Dania główne 5. A na deser Przepisy, które zwróciły moją szczególną uwagę to: śledź w konfiturze z czerwonej cebuli, chrupiąca sałatka jarzynowa, eleganckie kanapki koktajlowe, szparagi w szynce z kremem chrzanowym i szczypiorkiem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym, krem z kurek, szparagowa w dwóch kolorach, sernik na zimno z jagodami, domowe pralinki, krówki, śliwki w czekoladzie, mazurek cytrynowy z bakaliami, ciasto buraczane. Pani Katarzyna Bosacka proponuje prostą kuchnię bogatą w warzywa, owoce, które można wykorzystać jako dodatek – źródło dodatkowych witamin. Każdy z zaprezentowanych rozdziałów opisany jest precyzyjnie, co stanowi zachętę do przyrządzenia przepisu. Książka została napisana z pasją, z doświadczeniem oraz lekkim językiem, zawiera pięknie wykonaną grafikę w tekście, zdjęcia potraw autorki oraz dobraną odpowiednio czcionkę, która ułatwia czytanie. Elementem dodatkowym w książce jest to, że autorka z pomysłem podpowiada Czytelnikom, gdzie mogą kupować produkty na składniki do podanych przez nią przepisów. Lubię kiedy nowoczesna kuchnia otwiera wiele nowych horyzontów i można rozwinąć na nowo swój talent kulinarny w nawiązaniu do pozyskiwania tak cennych porad do gotowania jakie udzieliła Pani Katarzyna Bosacka. Wystarczy dobre posługiwanie się nożem, pomysł, estetyka podanego dania z przepisu autorki, a ma szansę znaleźć na każdym polskim stole. Twarda oprawa, s.168, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2016. Polecam kuchnię autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej. ✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Autorka książki pt. „ Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej” tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.
Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści: 1. Przystawki zimne 2. Przystawki gorące 3. Zupa – nasza duma narodowa 4. Dania główne 5. A na deser Przepisy, które zwróciły moją szczególną uwagę to: śledź w konfiturze z czerwonej cebuli, chrupiąca sałatka jarzynowa, eleganckie kanapki koktajlowe, szparagi w szynce z kremem chrzanowym i szczypiorkiem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym, krem z kurek, szparagowa w dwóch kolorach, sernik na zimno z jagodami, domowe pralinki, krówki, śliwki w czekoladzie, mazurek cytrynowy z bakaliami, ciasto buraczane. Pani Katarzyna Bosacka proponuje prostą kuchnię bogatą w warzywa, owoce, które można wykorzystać jako dodatek – źródło dodatkowych witamin. Każdy z zaprezentowanych rozdziałów opisany jest precyzyjnie, co stanowi zachętę do przyrządzenia przepisu. Książka została napisana z pasją, z doświadczeniem oraz lekkim językiem, zawiera pięknie wykonaną grafikę w tekście, zdjęcia potraw autorki oraz dobraną odpowiednio czcionkę, która ułatwia czytanie. Elementem dodatkowym w książce jest to, że autorka z pomysłem podpowiada Czytelnikom, gdzie mogą kupować produkty na składniki do podanych przez nią przepisów. Lubię kiedy nowoczesna kuchnia otwiera wiele nowych horyzontów i można rozwinąć na nowo swój talent kulinarny w nawiązaniu do pozyskiwania tak cennych porad do gotowania jakie udzieliła Pani Katarzyna Bosacka. Wystarczy dobre posługiwanie się nożem, pomysł, estetyka podanego dania z przepisu autorki, a ma szansę znaleźć na każdym polskim stole. Twarda oprawa, s.168, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2016. Polecam kuchnię autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|