Czekoladowe kulki
Autor:
Mia hrn
Ulrika Pousette
Wydawca:
Wydawnictwo Literackie
wysyłka: 48h
ISBN:
978-83-08-07690-3
EAN:
9788308076903
oprawa:
twarda
format:
220x195mm
język:
polski
liczba stron:
116
rok wydania:
2022
(1) Sprawdź recenzje
36% rabatu
34,89 zł
Cena detaliczna:
54,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,78 zł
Opis produktuStwórz własne "kulki mocy" dla swoich małych i dużych superdomowników! Kiedy najlepszy polski piłkarz wychodzi na boisko, siły dodają mu legendarne już "kulki mocy" wymyślone i zrobione przez jego żonę. Dzięki książce szwedzkiej cukierniczki Mii hrn, ozdobionej pięknymi zdjęciami Ulriki Pousette, teraz i ty możesz opracować najlepszy dla rodziny przepis na słodkie dopalacze, dające energię na cały dzień pracy i nauki. Dowiesz się z niej wszystkiego o kulkach tworzonych z bakalii i płatków owsianych, z dodatkiem czekolady, czasami wypełnionych zaskakującym nadzieniem (!), dekorowanych wedle uznania, smaków i upodobań. To kopalnia wiedzy na temat jednej z najprostszych słodkich przekąsek, którą możesz przyrządzić w zaledwie parę chwil z tego, co masz w szafce i lodówce, bez piekarnika i skomplikowanych narzędzi. To wspaniały dodatek do śniadaniówki, który w mgnieniu oka w twoich dłoniach może zamienić się w wykwintny deser. Przygotuj swoje pierwsze kulki, a przekonasz się, że nie możecie bez nich żyć - ty i twoja rodzina! Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: przyrodaz
Jeju, człowiek patrzy na te wszystkie kulkowe pyszności i zastanawia się, dlaczego wcześniej nie zabrał się za tą książkę. Od samego przeglądania zrobiłam się głodna, a przecież przepis na nie jest tak prosty, że głowa mała. Jednak zanim zdradzę wam jak je zrobić, pozwólcie, że napiszę wam z czym można je przyrządzić. Według książki najlepsze w smaku są kluki owsiane, z masłem orzechowym, z ciasta czekoladowego, z Nutellą, z oreo, z pokruszonymi batonikami Daim, kulki na patyczkach, z masy kulkowej, z toffi, z masy ciasteczkowej, z truskawkami, piernikowe i inne. Mamy też dział niesamowitych łakoci z czego składają się trufle z rumem i kokosem, kulki Mozarta, arakowe, z bekonem, z malinami, cytrynowe kulki z białą czekoladą i inne, równie apetycznie wyglądające. W dziale pożywne małe co nie co znajdą się kulki raw z pistacjami, z marakuja, kulki z cieciorki z lukrecją i figami, i inne. Te strony i opakowania w których je pokazują ogromnie działają na naszą wyobraźnię. To prawdziwe cudo, które sami możemy zrobić, choć wygląda na trudne. W każdym przepisie mamy opowiedziane co mamy przygotować i na co zwracać uwagę, by wyszły tak jak potrzeba, oraz podają liczbę porcji z danego przepisu, wymienione zostaną składniki oraz w punkach kolejnych ich przygotowanie, oraz czas. Strona 95 podpowiada nam co zrobić, żeby były gładsze, oraz czym mieszać, by wyszły idealnie. To cenne wskazówki, które naprawdę dużo wnoszą do samego przygotowania kulek. Co ciekawe, jeśli na któryś produkt ma się alergię, to na kolejnej stronie będzie podpowiedź co czym można zastąpić. Osobno dowiecie się czym kuleczki można posypać i tu mnie zaskoczyli, kulki można jeść z bułką! Myślę, że warto też przeczytać całą historię czekoladowych kulek, gdyż wtedy jakby od dziecka zobaczymy jak powstały i co sprawiło, że zwojowały świat:-) Według mnie to lektura dla każdego na długie i słodkie lata, które sprawią, że trochę przyjemności zagości w naszych domach. Napisana bardzo prosto i bogato ozdobiona każda strona. Przy najbliższej okazji sama muszę kilka zrobić:-)
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|