Dieta wspomagająca leczenie łuszczycy
Autor:
Cichocka Aleksandra
Wydawca:
Medical Education
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788365191014
EAN:
9788365191014
oprawa:
Miękka
format:
15.5x15.5cm
język:
polski
liczba stron:
20
rok wydania:
2015
(0) Sprawdź recenzje
30% rabatu
6,90 zł
Cena detaliczna:
9,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,89 zł
Opis produktu
Pierwsze informacje o łuszczycy pochodzą sprzed dwóch tysięcy lat, widac zatem, że już wówczas ludzie na nią chorowali. Obecnie w Polsce łuszczycę ma prawie milion osób. To przewlekła, niezakaźna, ogólnoustrojowa choroba zapalna dotycząca najczęsciej skóry i mająca wiele postaci.
W przypadku osób z tym schorzeniem bardzo ważne jest unikanie czynników nasilających procesy zapalne o jak najszersze wykorzystywanie czynników, które je zmniejszają.
W poradniku opisano zalecenia dietetyczne, które pomagają zmniejszyć nasilenie procesów zapalnych w organiźmie osób z łuszczycą, zmniejszyć tzw. stres oksydacyjny wywoływany przez wolne rodniki, zmniejszyć ryzyko chorób sercowo-naczyniowych oraz osiągnąć i/lub utrzymać prawidłową masę ciała.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|