|   Dobra kuchnia. Kuchnia staropolska Dragon
                            Autor:
                            
                                        Iwona Czarkowska
                            
                         
                        Wydawca: 
                                    Dragon
                        
                     wysyłka: niedostępny 
                            ISBN:
                            
9788362521883                            
                         
                            EAN:
                            
9788362521883                            
                         
                            oprawa:
                            
Miękka                            
                         
                            format:
                            
13.5x21.0cm                            
                         
                            język:
                            
polski                            
                         
                            Seria:
                            
                                            DOBRA KUCHNIA
                            
                         
                            liczba stron:
                            
48                            
                         
                            rok wydania:
                            
2011                            
                         (0) Sprawdź recenzje 40% rabatu3,58 zł Cena detaliczna:  5,99 zł 
                    dodaj do schowka
                 
                    koszty dostawy
                 Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,58 zł Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Specyfika polskiego jadła różnicowała się wraz z napływem obcokrajowców. Swoją obecność najwyraźniej zaznaczyły kuchnie: rosyjska, niemiecka, żydowska, francuska i litewska. Mimo wielu przemian, na polskich stołach zawsze dominowały jednak potrawy mięsne, do których najczęściej dodawano chrzan, suszone jagody jałowca, grzyby oraz przyprawy korzenne. 
Kuchnia staropolska to kwaśne zupy i potrawy z kapusty, które zawdzięczamy tradycjom niemieckiej kuchni. Ostre sosy do mięs sprowadzili z kolei Francuzi. Stałym elementem jadłospisu były niegdyś także warzywa – spożywane na surowo lub przechowywane w spiżarniach w postaci przetworów. Aby wzbogacić smak potraw nie szczędzono na migdałach, rodzynkach, goździkach, cytrynie, imbirze, pieprzu, pistacji czy miodzie. Najbogatsi mogli sobie pozwolić na zakup najdroższych przypraw, czyli szafranu i trufli. Kuchnia staropolska odkurza przepisy na najsmaczniejsze i nieco zapomniane już potrawy, które gościły na stołach naszych przodków.
             x     
            Uwaga!!!
         
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         TAK NIE   
            Wybierz wariant produktu
         |