Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Autor:
Lynne Melcombe
Wydawca:
Źródła Życia
wysyłka: 48h
ISBN:
9788362103645
EAN:
9788362103645
oprawa:
oprawa: broszurowa
podtytuł:
Rafinowane i sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia
format:
16x21 cm
język:
polski
Seria:
ZDROWIE Z NATURY
liczba stron:
64
rok wydania:
2014
(0) Sprawdź recenzje
29% rabatu
10,72 zł
Cena detaliczna:
15,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,71 zł
Opis produktu
Naturalna słodycz bez cienia goryczy
Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.
Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów – miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|