Okładka książki Dobry cukier Słodzimy naturalnie

Dobry cukier Słodzimy naturalnie

Wydawca: Źródła Życia
wysyłka: 48h
ISBN: 9788362103645
EAN: 9788362103645
oprawa: oprawa: broszurowa
podtytuł: Rafinowane i sztuczne słodziki – zagrożenie dla zdrowia
format: 16x21 cm
język: polski
liczba stron: 64
rok wydania: 2014
(0) Sprawdź recenzje
29% rabatu
10,71 zł
Cena detaliczna: 
15,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 10,71

Opis produktu

Naturalna słodycz bez cienia goryczy Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory. Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów – miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj