Domowa pierogarnia
Autor:
Betlej-Furman Grażyna
Wydawca:
Olesiejuk
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788327404398
EAN:
9788327404398
oprawa:
Twarda
format:
18.0x24.0cm
język:
polski
Seria:
SWOJSKA KUCHNIA
liczba stron:
96
rok wydania:
2014
(0) Sprawdź recenzje
31% rabatu
6,85 zł
Cena detaliczna:
9,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 6,83 zł
Opis produktu
Pierogi, kluski, naleśniki, placuszki to prawdziwa poezja polskiej kuchni. Potrawy te wprowadzają domowy klimat, miło jest przygotowywać je w towarzystwie - lepienie pierogów w większym gronie to prawdziwa przyjemność! Tradycyjne przepisy autorka wzbogaca o zdrowe, naturalne dodatki, które sprawiają, że są to dania pełnowartościowe odżywczo. Uwzględnia przy tym rytm pór roku, proponując na zimę np. farsz z kasz, fasoli i soczewicy, na wiosnę i lato - botwinkę, młodą pokrzywę, cały bukiet ziół i sezonowe owoce, a na jesień - grzyby i orzechy. Znajdziemy tu też pomysły na wykorzystanie regionalnych specjałów z owczego mleka takich jak sery typu bryndza i oscypek, które są obecnie dostępne w całej Polsce. Uwielbiam gotować dla rodziny i gości, no i oczywiście jeść - wyznaje autorka, która prowadzi słynące z wyśmienitego jadła gospodarstwo agroturystyczne w Beskidzie Niskim. W serii: Leśne specjały, Wiejskie specjały, Domowa paszteciarnia, Domowa pierogarnia
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|