![]() Domowy wyrób piwa
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
Dragon
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788362521586
EAN:
9788362521586
oprawa:
miękka
format:
210x135x5mm
język:
polski
Seria:
DOBRA KUCHNIA
liczba stron:
48
rok wydania:
2011
(0) Sprawdź recenzje
48% rabatu
4,67 zł
Cena detaliczna:
8,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,67 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
Piwo to trzeci po wodzie i herbacie najczęściej spożywany napój na świecie. Pierwszym etapem jego warzenia jest uzyskanie słodu, następnym chmielenie brzeczki, a ostatnim fermentacja alkoholowa, która nadaje złocistemu napojowi smak i aromat odczuwany podczas spożywania.
Pierwsze udokumentowane informacje o warzeniu piwa pochodzą z pustyni sumeryjskiej, gdzie znaleziono, pochodzący sprzed pięciu tysiącleci, kalendarz mezopotamski, który precyzyjnie opisuje sposób produkcji złocistego napoju. W Polsce piwo od najdawniejszych czasów konkurowało wśród braci szlacheckiej z miodem. Jednak z czasem drogi miód pozostał w magnackich piwniczkach, a piwo stało się napojem spożywanym powszechnie. Dzięki zawartym w książce informacjom Czytelnik dowie się, jak przy użyciu dostępnych na rynku produktów i narzędzi samemu przyrządzić ten niezwykle popularny alkohol.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|