Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Autor:
Khanafer Samar
Wydawca:
Buchmann
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-280-2597-4
EAN:
9788328025974
oprawa:
Twarda
podtytuł:
Kulinarna podróż po Libanie
format:
21.5x27.5cm
język:
polski
liczba stron:
320
rok wydania:
2015
(0) Sprawdź recenzje
43% rabatu
39,66 zł
Cena detaliczna:
69,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,52 zł
Opis produktuKuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich. Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu 'MasterChef', której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach 'KUKBOOK', 'Kuchnia' oraz 'Smak'. Częsty gość programów telewizyjnych. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|