Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
Autor:
Wiśniewska Małgorzata
Wydawca:
ODDK
wysyłka: niedostępny
ISBN:
8371878869
EAN:
9788371878862
oprawa:
Miękka
podtytuł:
wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej
format:
16.5x23.5cm
język:
polski, angielski
liczba stron:
100
rok wydania:
2004
(0) Sprawdź recenzje
14% rabatu
62,88 zł
Cena detaliczna:
73,50 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 62,81 zł
Opis produktu
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) stanowi zbiór norm i standardów dotyczących żywności. Przetłumaczona na język polski część ogólna Kodeksu zawiera Zalecany Międzynarodowy Kodeks Praktyki – Ogólne Zasady Higieny Żywności oraz Załącznik opisujący system Analizy Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli (HACCP) i wytyczne jego stosowania. Ogólne Zasady obejmują łańcuch żywnościowy, od produkcji pierwotnej aż do ostatecznej konsumpcji, określając zalecenia i procedury dotyczące m.in. pomieszczeń, sprzętu, urządzeń, poszczególnych operacji produkcyjnych, higieny osobistej pracowników i czystości obiektów. Ważną część dokumentu stanowią zasady HACCP ustalające podstawowe wymagania przy wdrażaniu systemu oraz wytyczne ich praktycznego wykorzystania.
Tekst Kodeksu zamieszczono w dwóch wersjach językowych, co umożliwia zapoznanie się z jego brzmieniem oryginalnym. Publikacja ułatwia skuteczne wdrożenie systemu HACCP oraz dostosowanie do ogólnych wymagań higienicznych i zaleceń opisanych w Kodeksie Żywnościowym.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|