Okładka książki Krakowskie Wyroby Wędliniarskie

Krakowskie Wyroby Wędliniarskie

Wydawca: Graf-ika
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-61889-11-3
EAN: 9788361889113
oprawa: twarda
format: 217x147x22mm
liczba stron: 238
rok wydania: 2011
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
39% rabatu
38,10 zł
Cena detaliczna: 
62,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 38,10

Opis produktu

Reprint oryginału z 1926 r. To właśnie w latach 30. XX w. z krakowskich kiełbas krojonych wywodzi się kiełbasa lisiecka, jako szczególny ich rodzaj, poszukiwany przez konsumentów ze względu na jej smak, recepturę i sposób wykonania, identyfikowany właśnie z Liszkami. W książce m.in.: wskazówki o doborze wieprzów na wyroby wędliniarskie; postępowanie z trzodą lub bydłem przed biciem; bicie bydła i trzody; żywa i bita waga bydła i trzody; wskazówki o mięsie; rozbieranie mięsa; wykrawanie; żyłkowanie; solenie mięsa; czyszczenie jelit i kiszek; przyprawa; nadziewanie; krakowskie krajane kiełbasy; kiełbasa krajana w sposób domowy; kiełbasa krajana w sposób domowy do wysuszenia; kiełbasa krajana z mięsa wołowego; kiełbasa krajana do gotowania; kiełbasa krajana wiejska, kabanosy i wiele innych.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj