Kuchnia europejska
Autor:
Hanna Szymanderska
Wydawca:
Publicat
wysyłka: niedostępny
ISBN:
8324515196
EAN:
9788324515196
oprawa:
oprawa twarda
format:
21x28 cm
liczba stron:
258
rok wydania:
2008
(0) Sprawdź recenzje
37% rabatu
28,08 zł
Cena detaliczna:
44,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,00 zł
Opis produktu
Na odmienność smaków w różnych krajach mają wpływ miejscowe tradycje i zwyczaje, które kształtuje głównie klimat, flora i fauna regionu. Wielką rolę odgrywają też wierzenia i religijne zakazy. Rezultatem przenikania się tych czynników są kuchnie narodowe - specyficzny dla każdego kraju zestaw potraw i sposobów przyrządzań dań. W ,,Kuchni europejskiej"" Hanna Szymanderska - nazywana przez niektórych Pierwszą Kucharką Rzeczypospolitej - zamieściła nie tylko przepisy, ale i krótkie charakterystyki kuchni narodowych i regionalnych, co pozwoli czytelnikowi odkryć ich wyjątkową różnorodność. Książka zaprasza w niezwykłą podróż po europejskich zakątkach, wprowadza w bogaty świat smaków i aromatów.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|