Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne w.2014
Autor:
Barbara Jakimowicz-Klein
Wydawca:
Astrum
wysyłka: 48h
ISBN:
9788372777072
EAN:
9788372777072
oprawa:
oprawa: broszurowa
podtytuł:
Potrawy tradycyjne
format:
14,8x20,4 cm
język:
polski
Seria:
KUCHNIA I DIETY
liczba stron:
266
rok wydania:
2014
(0) Sprawdź recenzje
35% rabatu
42,54 zł
Cena detaliczna:
65,00 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 39,11 zł
Opis produktu
Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne ,,Góralu, czy ci nie żal"". Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się ,,męczyć"", skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka - poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania ,,pańskie"" - bardziej współczesne, urozmaicone ,,miejskimi nowinkami"". Okrasiła to - jak na dobrą gaździnę przystało - nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|