Okładka książki Kuchnia polska. Nie ma jak u mamy

Kuchnia polska. Nie ma jak u mamy

Wydawca: Publicat
wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788324519699
EAN: 9788324519699
oprawa: oprawa: twarda
format: 21,5x26 cm
język: polski
liczba stron: 288
rok wydania: 2013
(2) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
35% rabatu
26,11 zł
Cena detaliczna: 
39,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,11

Opis produktu

Nie ma jak u mamy: rodzinne ciepło, miłość i pyszna kuchnia.Wypróbowane przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie, zostały wzbogacone wskazówkami dotyczącymi gotowania, anegdotami opowiadanymi przy stole oraz pięknymi fotografiami.Bogactwo kuchni polskiej, mnogość smaków, aromatów i barw. To wszystko znajdziesz w wyjątkowej książce Kuchnia polska. Nie ma jak u mamy. Publikacja stanowi zbiór sprawdzonych tradycyjnych przepisów. Przypomni czasy dzieciństwa i pozwoli stworzyć atmosferę domu, do którego chce się wracać.Kuchnia mamy to kolorowe przystawki, pachnące zupy, wyśmienite dania z mięs, ryb i warzyw, świeże surówki i sałatki, wymarzone desery, napoje oraz potrawy świąteczne.Nie ma jak u mamy! To u niej znajdujemy zrozumienie, uśmiech, miłość i najlepszą kuchnię pod słońcem!

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Książka pt. Nie ma jak u mamy. Kuchnia polska autorstwa Pani Ewy Aszkiewicz to prawdziwe polskie królestwo odkrywania na nowo smaków.

Książka składa się z 6 rozdziałów:

1.Zupy
2.Przystawki
3.Mięsa i ryby
4.Dania mączne z ziemniaków i kasz
5.Dania z warzyw
6.Słodkości, przetwory, nalewki

Słowo wstępne od autorki powinno zachęcić do przeczytania tej książki, gdyż oparta jest na wspomnieniach jakie spędzała w magicznym miejscu, w którym spędzała swoje dzieciństwo, a stanowiła dla niej prawdziwy raj kuchenny.

Każdy z Czytelników zapoznając się z tą kulinarną książką wspomni z miłą chęcią Nie ma jak u mamy , gdy spróbuje tychże smakołyków.

Zwróciłam szczególną uwagę na następujące przepisy autorstwa Pani Ewy Aszkiewicz, które kuszą estetycznym wyglądem oraz prostym ich przyrządzeniem: jajka faszerowane rzeżuchą, jajka faszerowane pieczarkami, domowy przepis na majonez, borowiki na grzance , sos staropolski ze świeżych grzybów, staropolska zupa „ Nic”, zupa krem szparagowy, zupa krem selerowy, zupa szpinakowa, barszcz czerwony, kiszenie buraków ćwikłowych, zupa ziemniaczana, bigos staropolski, pieczona szynka, sznycelki rybne, ziemniaczane knedelki, naleśniki z zaścianka, farsz do pierogów ruskich, krokiety orzechowe, kalafior zapiekany z zapiekankami, staropolski piernik z bakaliami, pączki domowe, rolada czekoladowe, tort Sachera , babka piaskowa luksusowa, dżem truskawkowy, powidła ze śliwek węgierek, sok z malin wystawny.

Prawdziwe bogactwo smaków, aromatów, opowiedziane anegdotami zostało przez autorkę w sposób zachęcający do przyrządzenia przepisu znajdującego się na łamach pięknie wydanej książki, w której możemy odkryć na nowo polską kuchnię.

Twarda oprawa, na której został zaprezentowany talerz z potrawą, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2013.

Zapraszam z miłą chęcią do kuchni Pani Ewy Aszkiewicz.
✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Książka pt. Nie ma jak u mamy. Kuchnia polska autorstwa Pani Ewy Aszkiewicz to prawdziwe polskie królestwo odkrywania na nowo smaków.

Książka składa się z 6 rozdziałów:

1.Zupy
2.Przystawki
3.Mięsa i ryby
4.Dania mączne z ziemniaków i kasz
5.Dania z warzyw
6.Słodkości, przetwory, nalewki

Słowo wstępne od autorki powinno zachęcić do przeczytania tej książki, gdyż oparta jest na wspomnieniach jakie spędzała w magicznym miejscu, w którym spędzała swoje dzieciństwo, a stanowiła dla niej prawdziwy raj kuchenny.

Każdy z Czytelników zapoznając się z tą kulinarną książką wspomni z miłą chęcią Nie ma jak u mamy , gdy spróbuje tychże smakołyków.

Zwróciłam szczególną uwagę na następujące przepisy autorstwa Pani Ewy Aszkiewicz, które kuszą estetycznym wyglądem oraz prostym ich przyrządzeniem: jajka faszerowane rzeżuchą, jajka faszerowane pieczarkami, domowy przepis na majonez, borowiki na grzance , sos staropolski ze świeżych grzybów, staropolska zupa „ Nic”, zupa krem szparagowy, zupa krem selerowy, zupa szpinakowa, barszcz czerwony, kiszenie buraków ćwikłowych, zupa ziemniaczana, bigos staropolski, pieczona szynka, sznycelki rybne, ziemniaczane knedelki, naleśniki z zaścianka, farsz do pierogów ruskich, krokiety orzechowe, kalafior zapiekany z zapiekankami, staropolski piernik z bakaliami, pączki domowe, rolada czekoladowe, tort Sachera , babka piaskowa luksusowa, dżem truskawkowy, powidła ze śliwek węgierek, sok z malin wystawny.

Prawdziwe bogactwo smaków, aromatów, opowiedziane anegdotami zostało przez autorkę w sposób zachęcający do przyrządzenia przepisu znajdującego się na łamach pięknie wydanej książki, w której możemy odkryć na nowo polską kuchnię.

Twarda oprawa, na której został zaprezentowany talerz z potrawą, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2013.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj