Kuchnia polska. Nie ma jak u mamy
Autor:
Ewa Aszkiewicz
Wydawca:
Publicat
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788324519699
EAN:
9788324519699
oprawa:
oprawa: twarda
format:
21,5x26 cm
język:
polski
Seria:
PEŁNIA SMAKÓW
liczba stron:
288
rok wydania:
2013
(2) Sprawdź recenzje
35% rabatu
26,11 zł
Cena detaliczna:
39,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 26,11 zł
Opis produktu
Nie ma jak u mamy: rodzinne ciepło, miłość i pyszna kuchnia.Wypróbowane przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie, zostały wzbogacone wskazówkami dotyczącymi gotowania, anegdotami opowiadanymi przy stole oraz pięknymi fotografiami.Bogactwo kuchni polskiej, mnogość smaków, aromatów i barw. To wszystko znajdziesz w wyjątkowej książce Kuchnia polska. Nie ma jak u mamy. Publikacja stanowi zbiór sprawdzonych tradycyjnych przepisów. Przypomni czasy dzieciństwa i pozwoli stworzyć atmosferę domu, do którego chce się wracać.Kuchnia mamy to kolorowe przystawki, pachnące zupy, wyśmienite dania z mięs, ryb i warzyw, świeże surówki i sałatki, wymarzone desery, napoje oraz potrawy świąteczne.Nie ma jak u mamy! To u niej znajdujemy zrozumienie, uśmiech, miłość i najlepszą kuchnię pod słońcem!
Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Książka pt. Nie ma jak u mamy. Kuchnia polska autorstwa Pani Ewy Aszkiewicz to prawdziwe polskie królestwo odkrywania na nowo smaków.
Książka składa się z 6 rozdziałów: 1.Zupy 2.Przystawki 3.Mięsa i ryby 4.Dania mączne z ziemniaków i kasz 5.Dania z warzyw 6.Słodkości, przetwory, nalewki Słowo wstępne od autorki powinno zachęcić do przeczytania tej książki, gdyż oparta jest na wspomnieniach jakie spędzała w magicznym miejscu, w którym spędzała swoje dzieciństwo, a stanowiła dla niej prawdziwy raj kuchenny. Każdy z Czytelników zapoznając się z tą kulinarną książką wspomni z miłą chęcią Nie ma jak u mamy , gdy spróbuje tychże smakołyków. Zwróciłam szczególną uwagę na następujące przepisy autorstwa Pani Ewy Aszkiewicz, które kuszą estetycznym wyglądem oraz prostym ich przyrządzeniem: jajka faszerowane rzeżuchą, jajka faszerowane pieczarkami, domowy przepis na majonez, borowiki na grzance , sos staropolski ze świeżych grzybów, staropolska zupa „ Nic”, zupa krem szparagowy, zupa krem selerowy, zupa szpinakowa, barszcz czerwony, kiszenie buraków ćwikłowych, zupa ziemniaczana, bigos staropolski, pieczona szynka, sznycelki rybne, ziemniaczane knedelki, naleśniki z zaścianka, farsz do pierogów ruskich, krokiety orzechowe, kalafior zapiekany z zapiekankami, staropolski piernik z bakaliami, pączki domowe, rolada czekoladowe, tort Sachera , babka piaskowa luksusowa, dżem truskawkowy, powidła ze śliwek węgierek, sok z malin wystawny. Prawdziwe bogactwo smaków, aromatów, opowiedziane anegdotami zostało przez autorkę w sposób zachęcający do przyrządzenia przepisu znajdującego się na łamach pięknie wydanej książki, w której możemy odkryć na nowo polską kuchnię. Twarda oprawa, na której został zaprezentowany talerz z potrawą, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2013. Zapraszam z miłą chęcią do kuchni Pani Ewy Aszkiewicz. ✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Książka pt. Nie ma jak u mamy. Kuchnia polska autorstwa Pani Ewy Aszkiewicz to prawdziwe polskie królestwo odkrywania na nowo smaków.
Książka składa się z 6 rozdziałów: 1.Zupy 2.Przystawki 3.Mięsa i ryby 4.Dania mączne z ziemniaków i kasz 5.Dania z warzyw 6.Słodkości, przetwory, nalewki Słowo wstępne od autorki powinno zachęcić do przeczytania tej książki, gdyż oparta jest na wspomnieniach jakie spędzała w magicznym miejscu, w którym spędzała swoje dzieciństwo, a stanowiła dla niej prawdziwy raj kuchenny. Każdy z Czytelników zapoznając się z tą kulinarną książką wspomni z miłą chęcią Nie ma jak u mamy , gdy spróbuje tychże smakołyków. Zwróciłam szczególną uwagę na następujące przepisy autorstwa Pani Ewy Aszkiewicz, które kuszą estetycznym wyglądem oraz prostym ich przyrządzeniem: jajka faszerowane rzeżuchą, jajka faszerowane pieczarkami, domowy przepis na majonez, borowiki na grzance , sos staropolski ze świeżych grzybów, staropolska zupa „ Nic”, zupa krem szparagowy, zupa krem selerowy, zupa szpinakowa, barszcz czerwony, kiszenie buraków ćwikłowych, zupa ziemniaczana, bigos staropolski, pieczona szynka, sznycelki rybne, ziemniaczane knedelki, naleśniki z zaścianka, farsz do pierogów ruskich, krokiety orzechowe, kalafior zapiekany z zapiekankami, staropolski piernik z bakaliami, pączki domowe, rolada czekoladowe, tort Sachera , babka piaskowa luksusowa, dżem truskawkowy, powidła ze śliwek węgierek, sok z malin wystawny. Prawdziwe bogactwo smaków, aromatów, opowiedziane anegdotami zostało przez autorkę w sposób zachęcający do przyrządzenia przepisu znajdującego się na łamach pięknie wydanej książki, w której możemy odkryć na nowo polską kuchnię. Twarda oprawa, na której został zaprezentowany talerz z potrawą, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2013. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|