Okładka książki Kuchnia wege w sercu Bieszczad

Kuchnia wege w sercu Bieszczad

Wydawca: Publicat
wysyłka: niedostępny
ISBN: 978-83-271-2554-5
EAN: 9788327125545
oprawa: Twarda
podtytuł: Przystanek Cisna
format: 16,5x24 cm
język: polski
liczba stron: 256
rok wydania: 2022
(1) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
39% rabatu
30,41 zł
Cena detaliczna: 
49,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 30,41

Opis produktu

Kiedy miałam 18 lat, przyjechałam po raz pierwszy w Bieszczady. Po kilku latach zamieszkałam w Cisnej, małej górskiej miejscowości. Tu poznałam Andrzeja i tutaj urodziła się Agata. Zbudowaliśmy nasz pierwszy dom, który był też niewielkim rodzinnym pensjonatem. Kiedy zabrał go pożar, z pomocą przyjaciół wybudowaliśmy nowy Przystanek Cisna. Lubimy zapraszać gości, słuchać z nimi muzyki, przygotowywać jedzenie pełne bieszczadzkich przysmaków. Robimy to, co kochamy najbardziej.
Gotuję dla moich bliskich, przyjaciół i naszych gości. Dla wszystkich, którzy mają ochotę spróbować moich bezmięsnych dań. Czas spędzany przez nich przy stole powinien być porą smakowania, odkrywania jedzenia, ale też rozmów i śmiechu. Cieszy mnie towarzystwo ludzi i nie chcę spędzać w kuchni długich godzin. Dlatego z moich przepisów można szybko wyczarować smaczne potrawy. Uwolnij wyobraźnię i spróbuj!
Kasia Rozmysłowicz
Każdy z nas ma ukryty w głębi pamięci jakiś niepowtarzalny obraz, smak, zapach, który kojarzy mu się z niezapomnianą chwilą. Garść soczystych czereśni prosto z drzewa, kubek mleka oferowany przy wiejskiej drodze czy krajobraz otulony mgłą. Takie wspomnienia przechowujemy często jak najcenniejszy skarb. Książka Przystanek Cisna to nie tylko znakomite przepisy na każdą porę roku, to zatrzymane na dłużej obrazy i smaki. To intymny pamiętnik chwil.
(Małgorzata Szczepańska redaktor naczelna Sielskiego Życia)
Nie ma nic piękniejszego niż połączenie magicznych miejsc i dobrego jedzenia. Te dwie rzeczy są wspaniałe osobno, ale razem smakują jeszcze lepiej. Książka przenosi nas do świata smacznej wegetariańskiej kuchni, do świata niesamowitych smaków, zapachów i magicznych miejsc. Myślę, że stwierdzenie: Rzuć wszystko i wyjedź w Bieszczady... nabierze teraz jeszcze mocniejszego znaczenia.
(Paula Jagodzińska blogerka, podróżniczka)

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Kuchnia Wege od niedawna zaczęła coraz częściej przypadać wielu Czytelnikom do gustu, a przy tym jest to, prawdziwy i zdrowy rarytas pod każdym względem począwszy od tego, że produkty do tych prostych i zaproponowanych nowych dań są łatwo dostępne na polskim rynku.

Dla Czytelników lubiących smakować dania bezmięsne najnowsza książka autorstwa Pani Katarzyny Rozmysłowicz pt. '' Przystanek Cisna. Kuchnia wege w sercu Bieszczad'' to uważam, że będzie idealnie zaproponowana uczta, przy której można się rozkoszować i odkrywać nowe i nieznane dotąd kulinarne przepisy kuchni wege.

Przypatrując, się uważnie wszystkim przedstawionym przepisom zwróciłam szczególną na sposoby ich przyrządzania oraz spodobało mi się to, że autorka potrafi wykorzystać do ich wykonania znane nam jedynie ze słyszenia gatunki przypraw-roślin. Przykład czosnek niedźwiedzi. Osobiście używam, go w postaci suszonej posypując nim dania typu zupy, sosy.

Uważam, że ta książka to doskonale przedstawiona podróż kulinarna, w której zostały ujęte barwnie proste kulinarne słowa używane przez autorkę w miejscu, gdzie odnajduje swój smakowy raj na ziemi- sercu Bieszczad, która potrafi się chętnie podzielić swoimi radami, uwagami z Czytelnikami poszukując wciąż nowych pomysłów kulinarnych, by móc się nimi delektować gromadząc przy jednym stole w towarzystwie rodziny i przyjaciół.

Książka ta składa się z: przepisów przyrządzanych na każdą z 4 por roku, a więc Przysmaki i przekąski, Zupy, Dania główne, Desery, Przetwory, Desery i napoje.

Moją szczególną uwagę w tej oto książce zwróciłam na przepisy, które są łatwe do przyrządzenia: pasta z czosnkiem niedźwiedzim, sos ziołowy, racuchy z płatkami owsianymi na zsiadłym mleku, tosty ze szpinakiem i z jajkiem, zupa ogórkowa, bulion warzywny, placki ziemniaczane z orzechami, placek z jabłkami, zapiekane jabłka, lody jagodowe, nalewka z czosnku niedźwiedziego, zupa cytrynowa, placki z cukinii.

Elementem dodatkowym w tej książce są: zamieszczone zdjęcia wykonanych przez autorkę dań, dobrana trafnie i graficznie czytelna czcionka w zamieszczonym kulinarnym tekście, a w prezentuje się pięknie twarda oprawa nawiązująca do jej tytułu.

Warto jest mieć tę książkę.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj