Okładka książki Kuchnia Żydowska

Kuchnia Żydowska

Wydawca: Arystoteles
wysyłka: 48h
ISBN: 9788363803575
EAN: 9788363803575
oprawa: oprawa: broszurowa
podtytuł: Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
format: 17.0x23.5cm
język: polski
liczba stron: 64
rok wydania: 2020
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
4,03 zł
Cena detaliczna: 
7,33 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,03

Opis produktu

Kuchnia żydowska – narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności. Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne – czyste (dozwolone) i trefne – nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj