Kuchnia Żydowska
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
Arystoteles
wysyłka: 48h
ISBN:
9788363803575
EAN:
9788363803575
oprawa:
oprawa: broszurowa
podtytuł:
Podróże kulinarne z Małgosią Puzio
format:
17.0x23.5cm
język:
polski
liczba stron:
64
rok wydania:
2020
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
4,03 zł
Cena detaliczna:
7,33 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 4,03 zł
Opis produktu
Kuchnia żydowska – narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.
Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne – czyste (dozwolone) i trefne – nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|