KULTURY SMAKÓW
Autor:
LEYLA MOUSHABEC
Wydawca:
Sonia Draga
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-8110-713-6
EAN:
9788381107136
oprawa:
miękka
podtytuł:
Przepisy z całego świata
format:
258x200x22mm
język:
polski
liczba stron:
224
rok wydania:
2020
(0) Sprawdź recenzje
44% rabatu
27,92 zł
Cena detaliczna:
49,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,07 zł
Opis produktu
„Przepiękna celebracja bogactwa smaków Ameryki”. DAVID LEBOVITZ
Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi niezwykle cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię. Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez słynnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi? Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla – a każde z tych dań zostało przywiezione przez imigrantów. Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, przez zupy i sałatki, aż do deserów – to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana przez najlepszych szefów kuchni wywodzących się ze wszystkich kontynentów.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|