Metodyka pomiarów w inżynierii przemysłu spożywcz.
Autor:
A. Domagała
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788309016625
EAN:
9788309016625
oprawa:
oprawa: broszurowa
format:
17x24 cm
liczba stron:
259
rok wydania:
1996
(0) Sprawdź recenzje
19% rabatu
9,68 zł
Cena detaliczna:
12,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,65 zł
Opis produktu
Książka ma na celu zapoznanie inżynierów zatrudnionych w przemyśle spożywczym i studentów Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczych z zasadami modelowania matematycznego i optymalizacji procesów technologicznych oraz z podstawami techniki pomiarów, metodami kontroli procesów, budową, pracą zaletami, a także wadami przyrządów pomiarowych.W książce nie podano metod obliczania i konstrukcji przyrządów pomiarowych.Rozważania teoretyczne na temat metod pomiarowych opisano krótko, natomiast technikę pomiarów stosowaną w typowych procesach technologicznych zaprezentowano szerzej.W książce przedstawiono także wybrane zagadnienia z optymalizacji procesów technologicznych, którym obecnie poświęca się coraz więcej uwagi, głównie ze względu na tendencję do automatyzacji procesów technologicznych, zarówno w fazie projektowania, realizacji i eksploatacji. Opisano również metody budowy modeli matematycznych i optymalizacji niektórych operacji procesu technologicznego.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|