Okładka książki Metodyka pomiarów w inżynierii przemysłu spożywcz.

Metodyka pomiarów w inżynierii przemysłu spożywcz.

Autor: A. Domagała
wysyłka: niedostępny
ISBN: 9788309016625
EAN: 9788309016625
oprawa: oprawa: broszurowa
format: 17x24 cm
liczba stron: 259
rok wydania: 1996
(0) Sprawdź recenzje
Wpisz e-mail, jeśli chcesz otrzymać powiadomienie o dostępności produktu
19% rabatu
9,68 zł
Cena detaliczna: 
12,00 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 9,65

Opis produktu

Książka ma na celu zapoznanie inżynierów zatrudnionych w przemyśle spożywczym i studentów Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczych z zasadami modelowania matematycznego i optymalizacji procesów technologicznych oraz z podstawami techniki pomiarów, metodami kontroli procesów, budową, pracą zaletami, a także wadami przyrządów pomiarowych.W książce nie podano metod obliczania i konstrukcji przyrządów pomiarowych.Rozważania teoretyczne na temat metod pomiarowych opisano krótko, natomiast technikę pomiarów stosowaną w typowych procesach technologicznych zaprezentowano szerzej.W książce przedstawiono także wybrane zagadnienia z optymalizacji procesów technologicznych, którym obecnie poświęca się coraz więcej uwagi, głównie ze względu na tendencję do automatyzacji procesów technologicznych, zarówno w fazie projektowania, realizacji i eksploatacji. Opisano również metody budowy modeli matematycznych i optymalizacji niektórych operacji procesu technologicznego.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj