Okładka książki Najlepsze przetwory z owoców

Najlepsze przetwory z owoców

wysyłka: 48h
ISBN: 9788374018159
EAN: 9788374018159
oprawa: oprawa: twarda
format: 186x246 mm
liczba stron: 192
rok wydania: 2023
(1) Sprawdź recenzje
17% rabatu
33,29 zł
Cena detaliczna: 
39,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,38

Opis produktu

Pozycje te są zbiorem 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej tradycyjnej kuchni.

Książka zawiera porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać warzywa i owoce oraz w jaki sposób tworzyć przetwory, aby nie straciły swoich walorów zdrowotnych.

Recenzje:

✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Któż z nas nie lubi jeść na co dzień owoców, zachwycać się ich smakiem, wypijać z nich wyciskane soki, które stanowią porcję witamin i wzbogacają nasze zdrowie.

Wiemy, że z czasem niektóre grupy owoców bywają sezonowe i warto je zbierać, jeść, a następnie zadbać o to, aby przyrządzić z nich przetwory, z których można, dodawać je wszelkiego rodzaju ulubionych dań pasuje ten niezwykły diament w postaci owocu.

Lubię w sezonie wakacyjnym spędzać czas przy przyrządzaniu przetworów z owoców, które posłużą nie tylko w okresie zimowym, ale również wiosennym, zanim nie pojawi się nowy kolejny sezon do ich całkowitej użyteczności.

Niezmiernie cieszę się, że mogę zaufać sprawdzonym od kilku lat poradom niezwykłej i wspaniałej autorki książek kulinarnych, która tworzy wciąż to nowe autorskie przepisy, aby nam osłodzić życie, umilić i sprawić, aby na naszych twarzach pojawiał się uśmiech i chęć do poznawania tajemnic kulinarnych związanych tym razem z przetworami owocowymi.

Katarzyna Gubała w książce pt. ''Najlepsze przetwory z owoców'' zabiera, czytelnika w wyjątkową owocową podróż wprowadzając go przez przejrzyście opracowany przez nią wstęp, w którym to zdradza, jak rozwija się u niej pasja do przyrządzania skonstruowanych nowych przepisów, na co zwraca uwagę podczas przygotowania się do pracy kulinarnej i co dla niej jest najważniejsze w trakcie wyszczególnionych przez nią istotnych głównych składników, jakimi są owoce.

Moją uwagę na samym początku książki zwróciło: 10 moich złotych zasad przetwórstwa wszelakiego, domowe sposoby na przetwarzanie owoców, dobre pojemniki na przetwory, dobre rady na przetwory owocowe.

W książce tej nie ma zamieszczonych rozdziałów, ale są działy, do których należą przetwory owocowe: konfitury, dżemy, powidła, marmolady, syropy, soki, kompoty, kiszonki, fermentacje, nalewki.

Uważam, że przepisy na przetwory z owoców Katarzyny Gubały będą stanowiły gwarancję sprawdzonego sukcesu na to, że owoce były umiejętnie wykorzystywane wraz z ich skórkami, gdyż to stanowi walor estetyczny podczas dekoracji wykonanych przez nas potraw.

Można zauważyć, że Katarzyna Gubała potrafi umiejętnie radzić i podpowiadać, jak należy korzystać z darów natury, jakimi są owoce.

Najważniejsze jest to, aby przekonać się o tym, jak wielką moc ma pozytywna energia, zapał, kreatywność autorki, która to zawsze z miłą chęcią zaprasza, czytelnika do wykonywania przetworów z owoców nie zapominając o zastosowaniu niełatwych w praktyce zasadach, które stanowią najważniejszy do nich klucz.

W książce tej zaprezentowane zostały piękne zdjęcia przetworów owocowych, została zastosowana czytelna czcionka ułatwiająca zapoznanie się z całością kulinarnej treści, kolorowa grafika, która wyszczególnia nazwy przepisów owocowych i zaprezentowanych z osobna zdjęć składników umiejscowionych po prawej stronie potrzebnych do ich wykonania.

Pomysłowym dodatkowym elementem w książce jest zamieszczenie na samym końcu miejsca na Twoje przepisy.

Polecam mieć tę książkę w swojej kulinarnej kolekcji.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj