Najlepsze przetwory z owoców
Autor:
Gubała Katarzyna
Wydawca:
Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
wysyłka: 48h
ISBN:
9788374018159
EAN:
9788374018159
oprawa:
oprawa: twarda
format:
186x246 mm
liczba stron:
192
rok wydania:
2023
(1) Sprawdź recenzje
17% rabatu
33,29 zł
Cena detaliczna:
39,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 28,38 zł
Opis produktuPozycje te są zbiorem 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej tradycyjnej kuchni. Książka zawiera porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać warzywa i owoce oraz w jaki sposób tworzyć przetwory, aby nie straciły swoich walorów zdrowotnych. Recenzje:✖ Opinia niepotwierdzona zakupem
autor: Anna
Któż z nas nie lubi jeść na co dzień owoców, zachwycać się ich smakiem, wypijać z nich wyciskane soki, które stanowią porcję witamin i wzbogacają nasze zdrowie.
Wiemy, że z czasem niektóre grupy owoców bywają sezonowe i warto je zbierać, jeść, a następnie zadbać o to, aby przyrządzić z nich przetwory, z których można, dodawać je wszelkiego rodzaju ulubionych dań pasuje ten niezwykły diament w postaci owocu. Lubię w sezonie wakacyjnym spędzać czas przy przyrządzaniu przetworów z owoców, które posłużą nie tylko w okresie zimowym, ale również wiosennym, zanim nie pojawi się nowy kolejny sezon do ich całkowitej użyteczności. Niezmiernie cieszę się, że mogę zaufać sprawdzonym od kilku lat poradom niezwykłej i wspaniałej autorki książek kulinarnych, która tworzy wciąż to nowe autorskie przepisy, aby nam osłodzić życie, umilić i sprawić, aby na naszych twarzach pojawiał się uśmiech i chęć do poznawania tajemnic kulinarnych związanych tym razem z przetworami owocowymi. Katarzyna Gubała w książce pt. ''Najlepsze przetwory z owoców'' zabiera, czytelnika w wyjątkową owocową podróż wprowadzając go przez przejrzyście opracowany przez nią wstęp, w którym to zdradza, jak rozwija się u niej pasja do przyrządzania skonstruowanych nowych przepisów, na co zwraca uwagę podczas przygotowania się do pracy kulinarnej i co dla niej jest najważniejsze w trakcie wyszczególnionych przez nią istotnych głównych składników, jakimi są owoce. Moją uwagę na samym początku książki zwróciło: 10 moich złotych zasad przetwórstwa wszelakiego, domowe sposoby na przetwarzanie owoców, dobre pojemniki na przetwory, dobre rady na przetwory owocowe. W książce tej nie ma zamieszczonych rozdziałów, ale są działy, do których należą przetwory owocowe: konfitury, dżemy, powidła, marmolady, syropy, soki, kompoty, kiszonki, fermentacje, nalewki. Uważam, że przepisy na przetwory z owoców Katarzyny Gubały będą stanowiły gwarancję sprawdzonego sukcesu na to, że owoce były umiejętnie wykorzystywane wraz z ich skórkami, gdyż to stanowi walor estetyczny podczas dekoracji wykonanych przez nas potraw. Można zauważyć, że Katarzyna Gubała potrafi umiejętnie radzić i podpowiadać, jak należy korzystać z darów natury, jakimi są owoce. Najważniejsze jest to, aby przekonać się o tym, jak wielką moc ma pozytywna energia, zapał, kreatywność autorki, która to zawsze z miłą chęcią zaprasza, czytelnika do wykonywania przetworów z owoców nie zapominając o zastosowaniu niełatwych w praktyce zasadach, które stanowią najważniejszy do nich klucz. W książce tej zaprezentowane zostały piękne zdjęcia przetworów owocowych, została zastosowana czytelna czcionka ułatwiająca zapoznanie się z całością kulinarnej treści, kolorowa grafika, która wyszczególnia nazwy przepisów owocowych i zaprezentowanych z osobna zdjęć składników umiejscowionych po prawej stronie potrzebnych do ich wykonania. Pomysłowym dodatkowym elementem w książce jest zamieszczenie na samym końcu miejsca na Twoje przepisy. Polecam mieć tę książkę w swojej kulinarnej kolekcji. x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|