Odkrywanie smaku
Autor:
Marek Kondrat
Paweł Wątor
Adam Woźniak
Wydawca:
Olesiejuk
wysyłka: 3 - 5 dni
ISBN:
9788377085509
EAN:
9788377085509
oprawa:
oprawa twarda
format:
21,5x27,5 cm
język:
polski
liczba stron:
192
rok wydania:
2011
(0) Sprawdź recenzje
22% rabatu
30,99 zł
Cena detaliczna:
39,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,30 zł
Opis produktu
Stale staramy się usprawniać rytm życia, a liczba spraw do załatwienia zmusza nas do nieustannego i szybkiego podejmowania decyzji. Jak ocalić własne emocje i spróbować zachować spokój? Pragniemy chronić własną przestrzeń, z uwagą dokonywać przemyślanych wyborów, i choć na chwilę powstrzymać tempo. Ta książka ma być właśnie takim przystankiem, krótką chwilą dla siebie i bliskich, pomysłem na miłe spędzenie czasu.
Geneza "Odkrywania smaku" jest prosta. Pan Marek Kondrat otrzymał od panów Jana i Filipa Wieczorkiewiczów propozycję, aby dobrał wina do karty menu przygotowanej dla powstającego w Gdańsku hotelu Hilton.Temu z pozoru rutynowemu działaniu zaczęły jednak towarzyszyć eksperymenty w poszukiwaniu i łączeniu smaków. Nie chodziło o znajomość sztywnych reguł, a raczej o poszukiwania smaku "idealnego". Już niewielkie zmiany składników potrawy lub sposobu jej przygotowania wpływały na percepcję smakową w połączeniu z winem i tym samym na jego "przydatność" . Jakich wrażeń smakowych dostarcza wino? Jakie elementy smakowe potrafi uwypuklić, a co niweczy?
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|