Ortotrofia Podstawy Prawidłowego Żywienia. Tom 2
                            Autor:
                            
                                        Shelton Herbert
                            
                         
                    
                        Wydawca: 
                                    AST
                        
                     
                wysyłka: 48h 
                        
                            ISBN:
                            
9788396522351                            
                         
                        
                            EAN:
                            
9788396522351                            
                         
                        
                            oprawa:
                            
Twarda                            
                         
                        
                            format:
                            
13.0x20.0cm                            
                         
                        
                            język:
                            
polski                            
                         
                                        
                            liczba stron:
                            
410                            
                         
                        
                            rok wydania:
                            
2024                            
                         
                                            (0) Sprawdź recenzje 
            28% rabatu 
                60,30 zł
                    Cena detaliczna:  
                        84,00 zł 
                    
                                DODAJ 
                                DO KOSZYKA 
                    dodaj do schowka
                 
                
            
                    koszty dostawy
                 
                Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,30 zł 
        Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Kolejny tom publikacji Herberta M. Sheltona Ortotrofia: Podstawy prawidłowego zywieniajest jest kontynuacją tematu prawidłowego łączenia pokarmów, unikania spożywania produktów zdenaturyzowanych przez obróbkę termiczną. Przetłumaczone na język polski największe dzieło jego życia – The Hygienic System, składające się z siedmiu tomów wydanych w latach 1934–1942 – jest słusznie uważane za podstawę literatury naturopatycznej XX wieku.   
 W niniejszym tomie autor przedstawia czytelnikowi zasady zdrowego odżywiania, polegające przede wszystkim na prawidłowym łączeniu produktów celem zapobiegania procesom fermentacji i ułatwienia pracy układu pokarmowego człowieka.
Znaczna część tomu 2 poświęcona jest tematom, które nie były jeszcze szczegółowo omawiane w innych książkach, wydanych przez Wydawnictwo AST, a mianowicie odżywianiu się kobiet w okresie ciąży, karmieniu niemowląt, odżywianiu dzieci w wieku 2 – 6 lat.
Jednym z ważnych tematów, poruszonych w tomie 2 jest temat pożyteczności lub szkodliwości spożywania mleka krowiego przez człowieka. Nawet kilkadziesiąt lat temu, kiedy Herbert Shelton tworzył swoje dzieło, temat ekspansywnego rozwoju przemysłu mleczarskiego i chemii obecnej w produktach spożywczych już był jednym z istotnych.
             
            
        x 
         
    
            Uwaga!!!
         
        
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         
        TAK 
            NIE 
         
    
            Wybierz wariant produktu
         
         |