![]() Polska kuchnia regionalna. Kuchnia Warszawy i Mazowsza
Autor:
Opracowanie zbiorowe
Wydawca:
Olesiejuk Sp. z o.o.
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788327431059
EAN:
9788327431059
oprawa:
Twarda
format:
19.0x25.0cm
język:
polski
Seria:
POLSKA KUCHNIA REGIONALNA
liczba stron:
144
rok wydania:
2015
(0) Sprawdź recenzje
32% rabatu
13,68 zł
Cena detaliczna:
19,99 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 13,68 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
Na mazowieckich dworach królowała kuchnia staropolska – dziczyzna, ryby, drób, z owocami, orzechami, grzybami, delikatne pierożki ze szlachetnym nadzieniem. Do ulubionych potraw mazowieckiej wsi należą: rejbak, czyli babka ziemniaczana, zupa grzybowa, bigos z jabłkami, pyzy, ciasteczka z miodem – fafernuchy, mazurki. W warszawskich barach i gospodach można było zjeść m.in. sławne flaki po warszawsku, a przedtem wypić kieliszek wódki, zakąszając galaretą z nóżek. W kawiarniach jadano wuzetki, pączki z różaną konfiturą, a na straganie można było dostać rarytas, zwany pańską skórką, którego receptura jest pilnie strzeżona do dziś…
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|