Polska kuchnia regionalna
Autor:
Maja Bartczak
Wydawca:
Publicat
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788324516612
EAN:
9788324516612
oprawa:
oprawa: twarda
format:
16,5x24 cm
liczba stron:
144
rok wydania:
2009
(0) Sprawdź recenzje
37% rabatu
21,83 zł
Cena detaliczna:
34,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,76 zł
Opis produktu
Każdy zakątek Polski jest inny. Dotyczy to także kuchni, która w zależności od regionu oferuje charakterystyczne potrawy. W książce zebrano najciekawsze przepisy na smaczne regionalne dania. Dzięki nim nie tylko wzbogacimy domowy jadłospis, ale także przekonamy się, jak bogata jest nasza tradycja kulinarna.
Książka zaprasza w kulinarną podróż po Polsce: * na POMORZU zjemy zupę z żółtej brukwi, miodny kuch czy karbonadę po kociewsku * WARMIA i MAZURY pochwalą się zupą warmińską, farszynkami i dzyndzałkami biskupa * kartaczy, kiszki ziemniaczanej i sękacza spróbujemy na PODLASIU i SUWALSZCZYŹNIE * pyry z gzikiem, kluchy na łachu czy szare kluchy odnajdziemy w WIELKOPOLSCE * sztufady wołowej, flaczków po warszawsku i galarety z nóżek skosztujemy na MAZOWSZU * na LUBELSZCZYŹNIE i POLESIU dowiemy się, jak przygotować płucka z warzywami, kulebiaczki czy nalewkę z żurawiny * smak ""śląskiego nieba"", germuszki, modrej kapusty i szpajzy cytrynowej poznamy na ŚLĄSKU * maczanką po krakowsku, bajglami czy kluskami scykanymi uraczymy się w MAŁOPOLSCE Alfabetyczny indeks potraw ułatwia odnalezienie interesujących dań. Szczegółowe wskazówki i kolorowe fotografie pomagają w realizacji kulinarnych pasji. Praktyczna i inspirująca książka kucharska! x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|