Pory roku na talerzu
                            Autor:
                            
                                        Gierszewska Krystyna
                            
                         
                    
                        Wydawca: 
                                    Bernardinum
                        
                     
                wysyłka: niedostępny 
                        
                            ISBN:
                            
978-83-7823-253-7                            
                         
                        
                            EAN:
                            
9788378232537                            
                         
                        
                            oprawa:
                            
Twarda                            
                         
                        
                            format:
                            
17.2x24.1                            
                         
                        
                            język:
                            
polski                            
                         
                                        
                            liczba stron:
                            
244                            
                         
                        
                            rok wydania:
                            
2013                            
                         
                                            (0) Sprawdź recenzje 
            46% rabatu 
                21,42 zł
                    Cena detaliczna:  
                        39,90 zł 
                    
                    dodaj do schowka
                 
                
            
                    koszty dostawy
                 
                Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 21,42 zł 
        Opis produktuZasady bezpieczeństwa
                Najlepszą alternatywą dla współczesnej, wysoko przetworzonej - a co za tym idzie - niezdrowej, sklepowej żywności, są proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej, której dania komponowane są w oparciu o dawne, przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujące surowce pozyskiwane głównie z własnej hodowli, z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów.Niewątpliwą zaletą książki Krystyny Gierszewskiej ""Pory roku na talerzu"" jest ukazanie zależności pomiędzy religią, przyrodą i tradycją, przede wszystkim zależności kulinarnych. Cała ta uczta dla podniebienia - bo tak najkrócej scharakteryzować można kolejną publikację Autorki (""Tradycyjne smaki Kociewia"" 2007, ""Dawne smaki Kociewia"" 2010) - wyprawiona została na biesiadnym stole zastawianym dla uczczenia świąt kościelnych i ludowych, ale także rodzinnych uroczystości czy towarzyskich spotkań. Interesującym uzupełnieniem tego niecodziennego kulinarnego elementarza są osobiste wspomnienia oraz wzmianki na temat historii i genezy niektórych potraw.
             
            
        x 
         
    
            Uwaga!!!
         
        
            Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
         
        TAK 
            NIE 
         
    
            Wybierz wariant produktu
         
         |