Gleboznawstwo
Hodowla zwierząt
Leśnictwo
Myślistwo i rybołówstwo
Przetwórstwo spożywcze
Uprawa roślin
W książce opisano szkodliwą entomofaunę, która występuje w Polsce od 150 lat na uprawach roślin warzywnych. Uwzględniono zmiany wynikające z postępu wiedzy w zakresie taksonomii, bionomii, zasięgu występowania i zwalczania poszczególnych ga
22% rabatu
53,93 zł
69,00 zł
Dodaj
do koszyka Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności
Autor:
Ludwicki Marek
Ludwicki Michał
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jedyna na rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do praktyki pracy technologów pracujących przy produkcji żywności. Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu
22% rabatu
69,56 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej
13% rabatu
52,54 zł
60,70 zł
Dodaj
do koszyka
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12 Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich ro
13% rabatu
52,54 zł
60,70 zł
Dodaj
do koszyka Operator pilarek w pytaniach i odpowiedziach
Autor:
Sosiński Aleksander
Wydawca:
Liwona
wysyłka: 48h
Książka zawiera:
eksploatacja pilarek,
silniki spalinowe dwusuwowe,
podstawy elektrotechniki,
budowa pilarek,
technologia robót i użytkowanie lasu,
bezpieczna praca pilarką.
29% rabatu
28,54 zł
40,00 zł
Dodaj
do koszyka Rolnictwo, cz. I. Produkcja zwierzęca. Wiadomości podstawowe
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
Hortpress
wysyłka: 48h
Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i
16% rabatu
53,75 zł
64,00 zł
Dodaj
do koszyka
Ogród warzywny w doniczce umożliwi Ci wyhodowanie własnych warzyw bez względu na to gdzie mieszkasz, ile masz miejsca i czasu. Książka adresowana jest zarówno do początkujących miłośników ogrodnictwa, jak i tych, którzy o uprawie już coś wi
28% rabatu
25,03 zł
34,99 zł
Dodaj
do koszyka Dendrochronologia
Autor:
Zielski Andrzej
Krąpiec Marek
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Pierwsze w Polsce, nowoczesne i wyczerpujące kompendium podstaw teoretycznych i wskazówek praktycznych do datowania drewna i rekonstrukcji zmian w środowisku.
Autorzy po raz pierwszy w literaturze polskiej porządkują definicje i pojęcia st
22% rabatu
61,75 zł
79,00 zł
Dodaj
do koszyka
Książka Andrzeja Dobiecha pt. Z historii łowiectwa na ziemi łódzkiej. Myśliwi i stowarzyszenia łowieckie z lat 18501975. Kalendarium jest poświęcona tematowi o wielowiekowej, złożonej historii ukształtowanej przez rozwój ludzkości i gospoda
30% rabatu
91,36 zł
129,90 zł
Dodaj
do koszyka
Tytuły książek bywają dwuznaczne, często posiadają drugie dno. W tej książce żadnej pułapki nie będzie. To poradnik samodzielnej uprawy różnych warzyw oraz zbiór prostych przepisów kulinarnych. Zamiast codziennie odwiedzać pobliski warzywni
33% rabatu
32,72 zł
49,00 zł
Dodaj
do koszyka
Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł prz
13% rabatu
56,08 zł
64,80 zł
Dodaj
do koszyka
Podręcznik zawiera informacje na temat przodków zwierząt gospodarskich, czasu i miejsca udomowienia oraz geograficznego rozmieszczenia głównych gatunków hodowanych na świecie. Opisano i zilustrowano rasy następujących gatunków: bydło (59 ra
22% rabatu
61,75 zł
79,00 zł
Dodaj
do koszyka Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiern.
Autor:
Kocierz Katarzyna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urz
13% rabatu
52,54 zł
60,70 zł
Dodaj
do koszyka Przemysł tytoniowy w Polsce w okresie pierwszego planu pięcioletniego
Autor:
Synowiec Andrzej
Wydawca:
Historia Iagellonica
wysyłka: 48h
Przemysł tytoniowy w Polsce w okresie pierwszego planu pięcioletniego w latach 1956-1960.
40% rabatu
18,11 zł
30,00 zł
Dodaj
do koszyka Odroczony rozrost. Technologia w piekarni
Autor:
Pod red.nauk. Hans Huber
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia. Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktycz
22% rabatu
69,56 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.2 REA
Autor:
Kaźmierczak Magdalena
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cuk
13% rabatu
54,36 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.1 REA
Autor:
Kaźmierczak Magdalena
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cuk
13% rabatu
54,36 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka
Książka niniejsza przeznaczona jest dla szerokiego grona użytkowników pilarek oraz słuchaczy kursów na operatora pilarki do ścinki drzew.
4% rabatu
31,69 zł
33,00 zł
Dodaj
do koszyka Sadownictwo (technik ogrodnik) HORTPRESS
Autor:
A. Czynczyk
E. Lange
A. Mika
Wydawca:
Hortpress
wysyłka: 48h
Książka dopuszczona do użytku szkolnego przez ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi i wpisana do zestawu podręczników do nauczania przedmiotu ,,Sadownictwo"" w szkołach kształcących w zawodzie technik-ogrodnik. Książka obejmuje zagadnienia z zak
16% rabatu
46,18 zł
55,00 zł
Dodaj
do koszyka Ogrodnik doskonały. Azalie, różaneczniki, wrzosy..
Autor:
Chojnowscy Ewa i Mariusz
Wydawca:
Multico
wysyłka: 48h
Untitled documentKatalog ozdobnych roślin wrzosowatych oraz poradnik w jednym. Czy wiesz: jakie gatunki wrzosowatych wybrać do swojego ogrodu, na taras lub balkon? Jakie piękne odmiany są dostępne na rynku? Jakich warunków potrzebują roślin
34% rabatu
27,52 zł
42,00 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|