Gleboznawstwo
Hodowla zwierząt
Leśnictwo
Myślistwo i rybołówstwo
Przetwórstwo spożywcze
Uprawa roślin
![]() Bydło domowe - hodowla i użytkowanie
Autor:
Guliński Piotr
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Kompendium wiedzy z zakresu hodowli i użytkowania bydła, najliczniejszego i najważniejszego gatunku zwierząt gospodarskich użytkowanych przez człowieka.
Zaproponowany przez autora podręcznika układ i dobór tematyki odpowiada występującym w
21% rabatu
81,80 zł
104,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 83,88 zł
![]()
Trzecie, zaktualizowane wydanie popularnego podręcznika, w którym omówione zostały: teoretyczne podstawy badań gruntów budowlanych oraz gleb, aparatura laboratoryjna, metody przeprowadzania pomiarów i badań laboratoryjnych, sposoby pomiarów
28% rabatu
32,61 zł
45,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,17 zł
![]() Gospodarstwa i stowarzyszenia agroturystyczne w Polsce
Autor:
Foryś Grzegorz
Wydawca:
Scholar
wysyłka: 48h
Działalność agroturystyczna podejmowana przez gospodarstwa rolne w Polsce nie była dotychczas przedmiotem zainteresowania socjologów w takim zakresie i z takiej perspektywy, jak zaprezentował to Grzegorz Foryś. Chociaż powstały liczne oprac
28% rabatu
27,09 zł
37,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 27,09 zł
![]()
W monografii przedstawiono koncepcję zrównoważonego rozwoju oraz relacji między nim a rozwojem gospodarczym, polityką, kulturą, dziedzictwem kulturowym i zarządzaniem zasobami oraz omówiono strategie jej wdrażania w rozwijających się krajac
19% rabatu
23,40 zł
29,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 23,40 zł
![]()
Książka opracowana przez zespół specjalistów – łowczych – stanowi wademekum każdego, kto chce zgłębić arkana sztuki łowieckiej. Tradycje myśliwskie, kuchnia, gospodarka łowiecka, polowania i zwierzyna łowna to tylko niektóre z poruszanych z
46% rabatu
69,97 zł
129,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 67,79 zł
![]()
Marek Trela przez prawie czterdzieści lat pracy w państwowej Stadninie Koni w Janowie Podlaskim najpierw otaczał opieką weterynaryjną takie końskie sławy czystej krwi arabskiej, jak Bandola, Parma, Etruria czy Eukaliptus, a następnie wyhodo
34% rabatu
32,76 zł
49,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,76 zł
![]()
Fundacja na rzecz Rozwoju Polskiego Rolnictwa (FDPA) przedkłada Czytelnikom dziewiątą edycję polsko-angielskiego raportu wydawanego od 2000 roku w ramach serii raportów o stanie wsi. Dzięki swojemu interdyscyplinarnemu wymiarowi Polska wieś
28% rabatu
31,60 zł
44,10 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,60 zł
![]() Bezpieczeństwo i jakość żywności
Autor:
Kowalczyk Stanisław
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problem
21% rabatu
73,93 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,81 zł
![]()
Słownik zawiera około 17 000 polskich terminów dotyczących szeroko pojętej produkcji rolniczej.
Zawiera słownictwo związane ze wspólną polityką rolną Unii Europejskiej i ekologizacją rolnictwa, nazwy gatunków i rodzin roślin oraz ich szkodn
21% rabatu
73,93 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,81 zł
![]()
Słownik zawiera około 19 000 polskich terminów dotyczących szeroko pojętej produkcji rolniczej.
Zawiera słownictwo związane ze wspólną polityką rolną Unii Europejskiej i ekologizacją rolnictwa, nazwy gatunków i rodzin roślin oraz ich szkodn
21% rabatu
73,93 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,81 zł
![]() Zarządzanie rozwojem obszarów wiejskich w Polsce w warunkach integracji europejskiej
Wydawca:
Aspra
wysyłka: 48h
Książka stanowi analizę modelu zarządzania rozwojem obszarów wiejskich w Polsce, który ukształtowany został w wyniku przystąpienia Polski do Unii Europejskiej. Autorka zbadała wpływ mechanizmów europeizacji na zmiany instytucjonalne, jakie
16% rabatu
32,87 zł
39,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 32,87 zł
![]() Automatyzacja przemysłu spożywczego
Autor:
Opracowanie zbiorowe
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji. AUTOMA
21% rabatu
81,80 zł
104,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 83,88 zł
![]()
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).Obejmuje tematy dotyczące planowania prod
13% rabatu
43,80 zł
50,60 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 43,80 zł
![]() Pracownia gastronomiczna Praktyczna nauka zawodu Kwalifikacja T.6
Autor:
Kmiołek-Gizara Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami pra
13% rabatu
60,50 zł
69,90 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 60,50 zł
![]()
Pasjonująca książka opisująca początki hodowli koni orientalnych w Polsce.
28% rabatu
36,06 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 36,06 zł
![]()
W książce opisano szkodliwą entomofaunę, która występuje w Polsce od 150 lat na uprawach roślin warzywnych. Uwzględniono zmiany wynikające z postępu wiedzy w zakresie taksonomii, bionomii, zasięgu występowania i zwalczania poszczególnych ga
21% rabatu
58,20 zł
74,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 59,68 zł
![]() Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności
Autor:
Ludwicki Marek
Ludwicki Michał
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jedyna na rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do praktyki pracy technologów pracujących przy produkcji żywności. Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu
21% rabatu
73,93 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,81 zł
![]() Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 1 Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt
Autor:
Jamroz Dorota
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz
21% rabatu
73,93 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,81 zł
![]() Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 2. Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt
Autor:
Jamroz Dorota
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz
21% rabatu
73,93 zł
94,00 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 75,81 zł
![]()
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej
13% rabatu
54,36 zł
62,80 zł
Dodaj
do koszyka Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,36 zł
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|
|