Gleboznawstwo
Hodowla zwierząt
Leśnictwo
Myślistwo i rybołówstwo
Przetwórstwo spożywcze
Uprawa roślin
Fundacja na rzecz Rozwoju Polskiego Rolnictwa (FDPA) przedkłada Czytelnikom dziewiątą edycję polsko-angielskiego raportu wydawanego od 2000 roku w ramach serii raportów o stanie wsi. Dzięki swojemu interdyscyplinarnemu wymiarowi Polska wieś
28% rabatu
31,60 zł
44,10 zł
Dodaj
do koszyka Bezpieczeństwo i jakość żywności
Autor:
Kowalczyk Stanisław
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problem
27% rabatu
64,66 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydł
45% rabatu
54,45 zł
99,00 zł
Dodaj
do koszyka
Słownik zawiera około 17 000 polskich terminów dotyczących szeroko pojętej produkcji rolniczej.
Zawiera słownictwo związane ze wspólną polityką rolną Unii Europejskiej i ekologizacją rolnictwa, nazwy gatunków i rodzin roślin oraz ich szkodn
27% rabatu
64,66 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka
Słownik zawiera około 19 000 polskich terminów dotyczących szeroko pojętej produkcji rolniczej.
Zawiera słownictwo związane ze wspólną polityką rolną Unii Europejskiej i ekologizacją rolnictwa, nazwy gatunków i rodzin roślin oraz ich szkodn
27% rabatu
64,66 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka Zarządzanie rozwojem obszarów wiejskich w Polsce w warunkach integracji europejskiej
Wydawca:
Aspra
wysyłka: 48h
Książka stanowi analizę modelu zarządzania rozwojem obszarów wiejskich w Polsce, który ukształtowany został w wyniku przystąpienia Polski do Unii Europejskiej. Autorka zbadała wpływ mechanizmów europeizacji na zmiany instytucjonalne, jakie
21% rabatu
30,70 zł
39,00 zł
Dodaj
do koszyka Automatyzacja przemysłu spożywczego
Autor:
OPRACOWANIE ZBIOROWE
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jedyne na rynku opracowanie, w którym na konkretnych przykładach z polskiego i zagranicznego rynku przedstawione są usprawnienia w przemyśle spożywczym, pozwalające na zmniejszenie kosztów, a także zwiększenie efektywności produkcji. AUTOMA
37% rabatu
62,49 zł
99,00 zł
Dodaj
do koszyka
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w drugiej części kwalifikacji T.15.2 (Organizacja produkcji gastronomicznej).Obejmuje tematy dotyczące planowania prod
13% rabatu
41,47 zł
47,90 zł
Dodaj
do koszyka Pracownia gastronomiczna Praktyczna nauka zawodu Kwalifikacja T.6
Autor:
Kmiołek-Gizara Anna
Wydawca:
WSiP
wysyłka: 48h
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami pra
13% rabatu
58,68 zł
67,80 zł
Dodaj
do koszyka
Pasjonująca książka opisująca początki hodowli koni orientalnych w Polsce.
26% rabatu
36,98 zł
50,00 zł
Dodaj
do koszyka
W książce opisano szkodliwą entomofaunę, która występuje w Polsce od 150 lat na uprawach roślin warzywnych. Uwzględniono zmiany wynikające z postępu wiedzy w zakresie taksonomii, bionomii, zasięgu występowania i zwalczania poszczególnych ga
43% rabatu
39,59 zł
69,00 zł
Dodaj
do koszyka Sterowanie procesami technologicznymi w produkcji żywności
Autor:
Ludwicki Marek
Ludwicki Michał
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Jedyna na rynku publikacja z dziedziny pomiarów i automatyki, która jest dostosowana do praktyki pracy technologów pracujących przy produkcji żywności. Szybki rozwój nowoczesnej techniki pomiarowej i regulacyjnej w wielu gałęziach przemysłu
45% rabatu
48,95 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 1 Fizjologiczne i biochemiczne podstawy żywienia zwierząt
Autor:
Jamroz Dorota
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz
27% rabatu
64,66 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka Żywienie zwierząt i paszoznawstwo. Tom 2. Podstawy szczegółowego żywienia zwierząt
Autor:
Jamroz Dorota
Wydawca:
Wydawnictwo Naukowe PWN
wysyłka: 48h
Żywienie zwierząt i paszoznawstwo to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu biochemii i fizjologii żywienia, zasad szczegółowego żywienia różnych grup zwierząt oraz charakterystyki i wartości pokarmowej pasz
27% rabatu
64,66 zł
89,00 zł
Dodaj
do koszyka
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia). Obejmuje tematy dotyczące wartości energetycznej
10% rabatu
54,90 zł
60,70 zł
Dodaj
do koszyka
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12 Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich ro
13% rabatu
52,54 zł
60,70 zł
Dodaj
do koszyka Operator pilarek w pytaniach i odpowiedziach
Autor:
Sosiński Aleksander
Wydawca:
Liwona
wysyłka: 48h
Książka zawiera:
eksploatacja pilarek,
silniki spalinowe dwusuwowe,
podstawy elektrotechniki,
budowa pilarek,
technologia robót i użytkowanie lasu,
bezpieczna praca pilarką.
40% rabatu
24,16 zł
40,00 zł
Dodaj
do koszyka
Książka omawia charakterystykę papug kozich. Znaleźć w niej można: Występowanie - gatunki i podgatunki. Charakterystyka modrolotek. Odłapywanie i transport. Hodowla. Żywienie. Rozmnażanie. Mutacje. Choroby.
39% rabatu
8,91 zł
14,70 zł
Dodaj
do koszyka Rolnictwo, cz. I. Produkcja zwierzęca. Wiadomości podstawowe
Autor:
Praca zbiorowa
Wydawca:
Hortpress
wysyłka: 48h
Podręcznik napisany zgodnie z najnowszym programem nauczania i przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie ‘technik rolnik’ na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji: R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej i R.16. Organizacja i
16% rabatu
53,75 zł
64,00 zł
Dodaj
do koszyka
Ogród warzywny w doniczce umożliwi Ci wyhodowanie własnych warzyw bez względu na to gdzie mieszkasz, ile masz miejsca i czasu. Książka adresowana jest zarówno do początkujących miłośników ogrodnictwa, jak i tych, którzy o uprawie już coś wi
31% rabatu
24,11 zł
34,99 zł
Dodaj
do koszyka
Liczba wyświetlanych pozycji:
Idź do strony:
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|
|