Sushi i sashimi
Autor:
Rosalba Gioffré
Keisuke Kuroda
Wydawca:
RM
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7243-785-3
EAN:
9788372437853
oprawa:
miękka
format:
22,2x23,8
liczba stron:
90
rok wydania:
2010
(0) Sprawdź recenzje
29% rabatu
24,66 zł
Cena detaliczna:
34,90 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 24,59 zł
Opis produktu
Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.
W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi – saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału.
W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi – od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|