zapowiedź
![]() Sushi Ramen Express Wszystkie smaki Japonii
Autor:
Michael Booth
Wydawca:
MANDO /WAM/
wysyłka: po 18.06.2025
ISBN:
9788327746269
EAN:
9788327746269
oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
podtytuł:
Wszystkie smaki Japonii
format:
20.2x14.2cm
język:
polski
liczba stron:
352
rok wydania:
2025
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
30,83 zł
Cena detaliczna:
55,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,11 zł
Opis produktuZasady bezpieczeństwa
Marzysz o Japonii? Zacznij od tej książki! Sushi Ramen Express czeka, żeby zabrać cię w podróż po Kraju Kwitnącej Wiśni. Spróbujesz niepowtarzalnej tempury w restauracyjkach izakaya w Kabukichō – dzielnicy Tokio, której neony były inspiracją dla scenografii Blade Runnera. Dowiesz się, co można znaleźć na straganach Tsukiji, jednego z największych targów rybnych świata. Wybierzesz się na połów nitek makaronu nagsaki sōmen z górskiego strumienia. Wsiądziesz na pokład superszybkiego shinkansena, przyjrzysz się treningowi zawodników sumo oraz nauczysz się, jak rozpoznać świeże sushi i dobry ramen. Michael Booth – autor bestsellerów Skandynawski raj oraz Japonia, Chiny i Korea – serwuje fascynującą opowieść o kraju, gdzie tradycja spotyka się z technologią, a każdy posiłek to rytuał. Błyskotliwie, z humorem i odrobiną szaleństwa opisuje swoją wędrówkę przez Japonię w poszukiwaniu jej smaków, sekretów i kulturowych paradoksów. Odkryć Japonię, to poznać ją od kuchni! Ta książka to prawdziwa gratka – nawet jeśli czytelnik nie skosztuje z niej ani kęsa. „Library Journal” Niezależnie od tego, czy Sushi Ramen Express to wasze pierwsze spotkanie z japońską kuchnią i kulturą, warto dać się jej skusić… Michael Booth bierze na cel japońską kuchnię – i robi to z wdziękiem i smakiem. „Shelf Awareness” Booth pisze o jedzeniu tak, że cieknie ślinka. Lektura obowiązkowa dla wszystkich miłośników japońskiej kuchni. „Guardian” Booth to jeden z najbystrzejszych autorów piszących o jedzeniu – absolutna uczta dla każdego smakosza. „Mail on Sunday” Styl Bootha to czysta przyjemność… świetny przewodnik po smakach, które warto poznać, będąc w tej części świata. „Time Out” Nowy Bill Bryson. „New York Times” Michael Booth – nagradzany dziennikarz i autor siedmiu książek z dziedziny literatury faktu. Pisze głównie o krajach skandynawskich i wschodniej Azji oraz o podróżach i jedzeniu. Jego teksty regularnie ukazują się na łamach takich pism jak „The Guardian”, „The Independent”, „The Times” i „The Telegraph”. Popularność przyniosła mu bestsellerowa książka Skandynawski raj. O ludziach prawie doskonałych. Sushi Ramen Express nagrodzono Guild of Food Writers Kate Whiteman Award dla najlepszej książki o podróżach i jedzeniu. Stała się też wielkim bestsellerem w samej Japonii, gdzie doczekała się dziesięciu dodruków, a na jej podstawie powstał serial anime.
x
![]()
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
![]()
Wybierz wariant produktu
|