zapowiedź
Okładka książki Sushi Ramen Express Wszystkie smaki Japonii

Sushi Ramen Express Wszystkie smaki Japonii

Autor: Michael Booth
Wydawca: MANDO /WAM/
wysyłka: po 18.06.2025
ISBN: 9788327746269
EAN: 9788327746269
oprawa: Miękka ze skrzydełkami
podtytuł: Wszystkie smaki Japonii
format: 20.2x14.2cm
język: polski
liczba stron: 352
rok wydania: 2025
(0) Sprawdź recenzje
45% rabatu
30,83 zł
Cena detaliczna: 
55,90 zł
DODAJ
DO KOSZYKA
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 31,11
Marzysz o Japonii? Zacznij od tej książki! Sushi Ramen Express czeka, żeby zabrać cię w podróż po Kraju Kwitnącej Wiśni. Spróbujesz niepowtarzalnej tempury w restauracyjkach izakaya w Kabukichō – dzielnicy Tokio, której neony były inspiracją dla scenografii Blade Runnera. Dowiesz się, co można znaleźć na straganach Tsukiji, jednego z największych targów rybnych świata. Wybierzesz się na połów nitek makaronu nagsaki sōmen z górskiego strumienia. Wsiądziesz na pokład superszybkiego shinkansena, przyjrzysz się treningowi zawodników sumo oraz nauczysz się, jak rozpoznać świeże sushi i dobry ramen. Michael Booth – autor bestsellerów Skandynawski raj oraz Japonia, Chiny i Korea – serwuje fascynującą opowieść o kraju, gdzie tradycja spotyka się z technologią, a każdy posiłek to rytuał. Błyskotliwie, z humorem i odrobiną szaleństwa opisuje swoją wędrówkę przez Japonię w poszukiwaniu jej smaków, sekretów i kulturowych paradoksów. Odkryć Japonię, to poznać ją od kuchni! Ta książka to prawdziwa gratka – nawet jeśli czytelnik nie skosztuje z niej ani kęsa. „Library Journal” Niezależnie od tego, czy Sushi Ramen Express to wasze pierwsze spotkanie z japońską kuchnią i kulturą, warto dać się jej skusić… Michael Booth bierze na cel japońską kuchnię – i robi to z wdziękiem i smakiem. „Shelf Awareness” Booth pisze o jedzeniu tak, że cieknie ślinka. Lektura obowiązkowa dla wszystkich miłośników japońskiej kuchni. „Guardian” Booth to jeden z najbystrzejszych autorów piszących o jedzeniu – absolutna uczta dla każdego smakosza. „Mail on Sunday” Styl Bootha to czysta przyjemność… świetny przewodnik po smakach, które warto poznać, będąc w tej części świata. „Time Out” Nowy Bill Bryson. „New York Times” Michael Booth – nagradzany dziennikarz i autor siedmiu książek z dziedziny literatury faktu. Pisze głównie o krajach skandynawskich i wschodniej Azji oraz o podróżach i jedzeniu. Jego teksty regularnie ukazują się na łamach takich pism jak „The Guardian”, „The Independent”, „The Times” i „The Telegraph”. Popularność przyniosła mu bestsellerowa książka Skandynawski raj. O ludziach prawie doskonałych. Sushi Ramen Express nagrodzono Guild of Food Writers Kate Whiteman Award dla najlepszej książki o podróżach i jedzeniu. Stała się też wielkim bestsellerem w samej Japonii, gdzie doczekała się dziesięciu dodruków, a na jej podstawie powstał serial anime.
x
Oczekiwanie na odpowiedź
Dodano produkt do koszyka
Kontynuuj zakupy
Przejdź do koszyka
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Oczekiwanie na odpowiedź
Wybierz wariant produktu
Dodaj do koszyka
Anuluj