Technologia gastron. z towarozn. cz.1 Procner WSiP
Autor:
Procner Aleksandra
Wydawca:
WSiP
wysyłka: niedostępny
ISBN:
9788302027895
EAN:
9788302027895
oprawa:
Miękka
podtytuł:
Technikum
format:
14x20 cm
język:
polski
liczba stron:
256
rok wydania:
2007
(0) Sprawdź recenzje
16% rabatu
35,98 zł
Cena detaliczna:
43,01 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,90 zł
Opis produktu
Książka jest przeznaczona dla uczniów klasy I technikum, zawód: technik żywienia, specjalność: żywienie zbiorowe, oraz dla uczniów technikum o szerokim profilu nauczania, specjalność: technologia i organizacja żywienia.rka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|