Ulubione warzywa pana Wilkinsona
Autor:
Matt Wilkinson
Wydawca:
Albatros
wysyłka: niedostępny
ISBN:
978-83-7659-920-5
EAN:
9788376599205
oprawa:
Twarda
podtytuł:
Książka kucharska na wszystkie pory roku
format:
19x25 cm
język:
polski
liczba stron:
304
rok wydania:
2013
(0) Sprawdź recenzje
26% rabatu
54,58 zł
Cena detaliczna:
74,20 zł
dodaj do schowka
koszty dostawy
Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 54,51 zł
Opis produktu
Najpierw proteiny, czyli mięso i ryby, potem węglowodany, na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Znany szef kuchni Matt Wilkinson proponuje, by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne, słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw, których bazą są warzywa zebrane w szczycie sezonu, a więc świeże i tanie. Ta pięknie ilustrowana książka zawiera nie tylko przepisy kulinarne, ale również wskazówki dotyczące uprawy warzyw - w przydomowych ogródkach, na balkonach, a nawet w doniczkach - oraz mnóstwo ciekawostek i anegdot, dzięki którym można ją czytać dla czystej przyjemności. Nie jest to jednak książka wegetariańska. W składnikach wielu spośród ponad 80 przepisów jest mięso lub ryba, ale prawdziwymi gwiazdami są oczywiście ulubione warzywa pana Wilkinsona.
x
Uwaga!!!
Ten produkt jest zapowiedzią. Realizacja Twojego zamówienia ulegnie przez to wydłużeniu do czasu premiery tej pozycji. Czy chcesz dodać ten produkt do koszyka?
TAK
NIE
Wybierz wariant produktu
|